AKİT MENÜ

Teknoloji

Bilgisayarlarda yeni dönem!

Mobil platformunun her geçen gün daha da popüler olmasından dolayı eski günlerini mumla arayan bilgisayar üreticileri, kullanıcıların ilgisini çekebilmek için farklı şeyler denemeye başladılar.

2015-11-04 12:40:20

Son birkaç yıldır yapılan araştırmalarda, bilgisayar platformuna olan ilginin mobile oranla ciddi bir düşüş yaşadığını görmüştük. İletişimin hemen her alanında bilgisayarlara göre kullanımı çok daha pratik olan akıllı telefonlar, dolayısıyla kullanıcıların ilgisini üzerine daha fazla çekiyor. İşte bu durum bazı üretici şirketlerin daha üretken olmasını sağlamış olacak ki yıllardır ayrı ayrı görmeye alıştığımız donanım araçları bir araya getirilerek kullanıcıların ilgisinin tekrar bilgisayar platformuna çekilmesi hedefleniyor. MSI ve Asus, anakart ve ekranları bir araya getirerek tek parti halinde satışa sunuyor.

Aslında Asus, 2015 yılı içerisinde bu sistemi işlemeye başlamıştı. Hatta şirketin yalnızca Çin’de bu çözümden 2 milyon adet sattığı, yıl sonuna kadar küresel olarak da 10 milyona yakın satış hedeflediği belirtiliyor. MSI da benzer bir kampanya yürüterek Çin’de her geçen gün satış adetlerini yükseltiyor.

Dikkat ettiyseniz şirketlerin odak noktası Çin. Batı ülkelerindeki pazarlara rağbet edilmemesine sebep olarak, Çin’in nüfusunun neredeyse Avrupa pazarının tamamına eş değer olması ve buradaki müşterilerin teknolojik yeniliklere çok daha çabuk reaksiyon vermesi gösteriliyor.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi