AKİT MENÜ

Ekonomi

Kuyumcular senete dönüyor

Kredi kartına taksit uygulamasına getirilen sınırlamalardan olumsuz etkilenmesi beklenen kuyumculuk sektörü tüketiciye farklı yollarla taksit yapma olanağını arıyor.

2014-02-02 11:27:24

İZMİR - Kredi kartına taksit uygulamasına getirilen sınırlamalardan olumsuz etkilenmesi beklenen kuyumculuk sektörü tüketiciye farklı yollarla taksit yapma olanağını arıyor. Geçmişte yaygın olan senet uygulamasının tekrar gündeme gelebileceği belirtiliyor. Batı Anadolu Kuyumcular Birliği ve İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uca, sınırlamanın kısa sürede kepenk kapatmalara neden olacağını ileri sürdü. Uca, BDDK'nın yayınladığı genelge ile kredi kartına taksit uygulamasının tamamen kalkmasının sektörde şok etkisi yaratacağını savundu.

YÜKSEK FİYAT DURGUNLUK GETİRDİ

Altın fiyatlarının yükselmesi sonrası kuyumcuların durgunluğa girdiğini, son 10 yılda çok sayıda kuyumcunun iflas ettiğini, son dönemde kredi kartına taksitle yapılan satışların piyasaya nefes aldırdığını kaydeden Uca, "Satışlarının yüzde 80'ini kredi kartına taksitle yapan üyelerimiz var. Genel olarak kuyumcuların iş hacminin yarısı taksitle. Kredi kartı bizim can simidimiz. Böyle bir ortamda taksiti kaldırırsanız piyasa çöker" dedi.

BDDK'nın son yıllarda kuyumculuk sektörünü dikkate almayan uygulamaları hayata geçirdiğini, bankaların altın satışı konusundaki uyarılarının dinlenmediğini söyleyen Uca, kredi kartına taksit konusunda da BDDK yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde 6 taksit sınırının konuşulurken taksitin tamamen kaldırılmasının kendilerini çok üzdüğünü ifade etti.

Uca, "Kuyumculuk, kimsenin dikkate almadığı bir sektör haline geldi. Ekonomi soğusun deniyor ama kuyumcu esnafının ne yapacağını soran yok" diye konuştu. 

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı