AKİT MENÜ

Teknoloji

Intel çiplerine, 'yapay zeka' desteği!

En büyük Yonga üreticilerinden olan Intel, ürettiği yongaların 'yapay zeka' çalışmalarını arttırmasına yönelik geliştirmeler yapacağını açıkladı.

2015-11-03 22:03:45

Günümüzün en çok konuşulan bilim ve teknoloji kesişim noktalarından olan yapay zeka, beraberinde sürüklediği birçok tartışmaya rağmen, gelişim sürecine hızla devam ediyor. Gerektirdiği işlem gücü göz önünde bulundurulduğunda, yapay zeka çalışmalarının başlıca ihtiyaçlarından olan veri işleme gücüne, Intel tarafından bir destek geldi.

Yapılan açıklamaya göre Intel, ürettiği çipleri için yapay zeka gelişim çalışmalarına yardımcı olacak bilgiler sağlayacak!

İNTEL, YAPAY ZEKAYA DESTEK ÇIKIYOR!

Intel tarafından yeni açıklanan bir habere göre Intel, bünyesine kattığı Saffron Teknoloji ile, yapay zeka alanına ciddi destek sağlamaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamaların detaylarında Saffron tarafından yapay zeka ve insan beyni ile ilgili çok daha detaylı makalelerin yayınlanacağı ve kullanıma sunulacak olan yonga setlerinin datasheet kapsamlarının, yapay zeka çalışmalarını kolaylaştıracak şekilde özelleştirileceği kaydediliyor.

Öte yandan yapay zeka çalışmalarına yardımcı nitelikte veri merkezlerinin sağlanacağı da, açıklanan bilgiler arasında dikkat çekenlerden oluyor. Son olarak veri merkezleri ile ilgili açıklama yapan Intel Teknoloji Bölümü Başkanı John Walden, “Büyük veriler, yeteri kadar akıllı ve bağlı olduğu küçük cihazlar üzerinde işlev görebilir” şeklinde bir yorumda da bulundu. Böylece veri merkezlerinin önemini vurgulayan Walden, yapay zekanın cihazlardan çok, veri merkezlerinde büyüyeceğini de, üstü kapalı olarak öne sürmüş oldu.

Yorumlara Git

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi

PKK/KCK Avustralya yapılanmasında yer alıyordu! Çiğdem Aslan MİT havaalanında paketledi

Bakan Tekin duyurdu: Okullara 30 bin personel alınacak