AKİT MENÜ

Teknoloji

Sonsuza kadar uçabilen Drone üretildi!

Bir şirket, hiçbir iniş gereksinimi duymadan sürekli havada kalabilen drone üretti.

2015-11-08 14:56:43

Son zamnlarda oldukça popüler olan drone'lar, sayılarının artmaya başlamasıyla birlikte sektöre birçok yeni markanın katılmasını sağladılar. Birçok firma, farklı özelliklerde drone'larını kullanıcılara sunsa da bu firmalar arasında "CyPhy Works" adlı bir tanesi, kullanıcılara sınırsız drone uçurma keyfi sunuyor. CyPhy Works'ün üretimiş olduğu bu drone, normalde askeri amaçlarla kullanılmak için üretilmiş fakat yeteri desteği bulabilen firma, aynı düzenekteki drone'unu piyasaya da sürmeye karar vermiş.

Drone'un istediğiniz kadar havada kalabilmesini sağlayan düzenek çok basit. Normal drone'lar pilleri veya şarjları sayesinde havada en fazla birkaç saat durabiliyorlar. CyPhy Works'ün ürettiği "PARC" adlı drone, bu sorunu bitebilen güç deposunu kullanmayarak çözmüş. Kontrol edildiği alandan kendisine bağlı mikrofilament bir kabloyla yükselen drone, son derece hafif ve iyi iletken olan bu kablo yardımıyla gerek duyduğu enerjiyi sürekli şekilde alıyor. Havada bir sorun yaşanmasına karşı yedek güç deposu bulunan PARC, hiçbir sorun çıkmadığı takdirde sürekli enerji alabildiği için sonsuza kadar havada kalabilir.

Askeri bölgelerin korunması amacıyla üretilmiş olan PARC, belirli bölgelerde sorunsuz şekilde uçabiliyor. Açık alanda sahip olduğu kablo, uçmasını engellemezken drone'un veri akışını da sağlıyor. Elbette kablosu nedeniyle çok uzaklara gidemeyecek olan PARC, yeterli bir uçuş menziline sahip.

Drone'un şimdilik satış amacıyla üretimi gerçekleştirilmedi, bu nedenle fiyatı ve çıkış tarihi belirli değil.

Yorumlara Git

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması