Kadın - Aile
Mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama / Kuymak tarifi
Mıhlama nasıl yapılır? Karadeniz yöresine ait en leziz yemeklerden biridir mıhlama. Kimi zaman kahvaltılara kimi zaman akşam yemeklerine eşlik eden mıhlamanın tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Birçok kişi "Mıhlama nasıl yapılır?" , "Mıhlama peyniri nedir?" , "Mıhlama tam ölçülü tarifi" konularında araştırma yapıyor. İşte, mıhlama / kuymak tarifi…
Mıhlama nasıl yapılır? Karadeniz yöresine ait en leziz yemeklerden biridir mıhlama. Kimi zaman kahvaltılara kimi zaman akşam yemeklerine eşlik eden mıhlamanın tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Birçok kişi "Mıhlama nasıl yapılır?" , "Mıhlama peyniri nedir?" , "Mıhlama tam ölçülü tarifi" konularında araştırma yapıyor. İşte, mıhlama / kuymak tarifi…
Mıhlama / Kuymak tarifi
Malzemeler: 4 yemek kaşığı mısır unu 2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı su 1 kase kuymak peyniri / imansız peynir Tuz
Mıhlama nasıl yapılır?
Öncelikle bir tavanın içerisine tereyağını alın ve kızdırın.
Yağın içerisine mısır unu ve tuzu ekleyip kavurun.
Mısır ununun rengi dönünce tavaya suyu ilave edin.
Kuymağın topaklanmaması için sürekli olarak karıştırmanız önemli.
Kısık ateşte 6-7 dakika kuymağı pişirin.
Suyunu çekmeye başlayınca tavaya peyniri ekleyin ve karıştırın.
Peynir eridiğinde kuymağınız hazırdır demektir.
Kuymağı sıcak olarak servis etmeniz önemli.
Afiyet olsun.