AKİT MENÜ

Teknoloji

iPhone ile kaliteli fotoğraf nasıl çekilir?

iPhone ile kaliteli fotoğraflar çekmenin püf noktaları.

Hepimiz akıllı telefonlarımızla fotoğraf çekmeyi seviyoruz. Günümüzün gelişmiş teknolojisiyle fotoğraf çekmek hem daha hızlı hem de daha kaliteli. Kamerası güçlü bu popüler cihazlardan biri de hepimizin bildiği gibi iPhone.

1/3 KURALI

Bu kural muhtemelen fotoğrafçılıkta en çok bilinen ve uygulanan kural olarak geçmekte. Kuralın temel prensibi, fotoğraf karesini yatay ve dikey olarak3 eşit parçaya ayıran 4 çizgi çekip fotoğrafı toplamda 9 parçaya ayırmaktır. Bu çizgiler ve oluşan köşeler size fotoğrafın “ilgi merkezlerini” gösterir. iPhone’da ızgarayı etkinleştirerek bu çizgileri ekranda görebilirsiniz. Etkinleştirmek için ise Ayarlar > Fotoğraflar ve Kamera > Izgara seçeneğini aktif edin.

FLAŞ YERİNE DOĞAL AYDINLATMA

Fotoğraflarınızı çekerken flaş yerine doğal aydınlatma örneğin; bir lamba veya güneş ışığı kullanırsanız fotoğraflarınız daha kaliteli sonuçlar verecektir.

İYİCE ODAKLAYIN

Fotoğrafını çekeceğiniz kişiye ya da objeye tam odaklama yapmanız çok önemli. Bunun için telefonunuzu titretmemeye özen gösterin ve odaklamak istediğiniz noktayı ekrana dokunarak netleştirin.

HDR GÖRÜNTÜLEME

High Dynamic Range kelimelerinin baş harflerinden oluşan HDR çekim özelliği birçok kullanıcı tarafından bilinmemekte. HDR, karanlık veya aydınlık ortamlarda bize çözünürlüğü yüksek fotoğraflar çekme imkanı sağlıyor. HDR çekimlerde en dikkat edilmesi gereken nokta çektiğimiz objenin hareket etmemesi. Bir manzara görüntüsü çekecekseniz HDR ile çekmeniz daha iyi olacaktır.

POZLAMA/ODAKLAMA KİLİDİ

iPhone kamera uygulamanızdayken ekranınıza uzunca basılı tutarsanız AE/AF kilidi yazısını göreceksiniz. Bu, pozlama/odaklama anlamına gelmektedir. Bu kilidi kullanmanız sayesinde herhangi bir nedenle telefonunuzu hareket bile ettirseniz tekrar o nesneye odaklanacaktır. Eğer sahnenizdeki ışıktan daha karanlık veya aydınlık bir fotoğraf elde etmek isterseniz bu yöntemi kullanabilirsiniz.

ZOOM KULLANMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN

iPhone kameranız bir optik zoom olmadığından sadece pikselleri açar bu da kaliteyi düşürür. Bu sebeple imkanınız varsa zoom yerine nesneye yaklaşmayı tercih edin.

APPLE KULAKLIĞINIZI KULLANIN

iPhone’unuzun kulaklığı üzerindeki ses artırma/azaltma tuşlarını kullanarak da fotoğraf çekebilirsiniz. Bu ipucu ile daha iyi selfie çekimleri veya tripod kullanırken işinize yarayabilir.

3.PARTİ UYGULAMALARI KULLANIN

Daima iPhone’un kendi kamerasını kullanmak yerine çok sayıda bulunan fotoğraf uygulamalarını deneyin. Bunun yanında lensinizin temiz olmasına da özen gösterin.

Yorumlara Git

İsrail Orta Doğu’yu yakıyor! Katil Netanyahu Beyrut saldırısının ardından konuştu

Türkiye'yi de tehdit ediyorlardı! Müslüman ülke 1000 kilometrelik menzilli balistik füzeyi çıkardı

Erdoğan'dan Suriye çıkışı: Biz hazırız!

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı