AKİT MENÜ

Dünya

Rus haber sitesinden ilginç iddia! Türk F-16'ler ile Rus Su-35'ler karşı karşıya geldi

Rus haber sitesi EADaily, Suriye'de yaşanan gerilime ilişkin ilginç bir iddiada bulundu. Sitede yer alan habere göre, Türk savaş uçakları ile Rus savaş uçakları Suriye'de karşı karşıya geldi.

2020-02-10 18:51:18

Rus haber sitesi EADaily, Çin haber portalı Sohu’ya dayandırdığı haberinde, birkaç gün önce Türk savaş uçaklarının, Rus savaş uçakları ile Suriye hava sahasında karşı karşıya geldiğini öne sürdü.

Barışı korumak' ve 'göçü önlemek' amacıyla yapılan anlaşmalar çerçevesinde Suriye topraklarında bulunan Türk askerlerine yönelik kanlı ve ölümcül saldırıların sürdüğü bir günde, Rus medyası 'ilginç' bir haberi servis etti.

Haberde, Türkiye'nin F-16 savaş uçakların kullanarak İdlib, Hama, Halep ve Lazkiye şehirleri üzerinde uçtuğu iddia edildi.

İlişkili haber:

ABD'den 'İdlib' hamlesi!

Türk savaş uçaklarının saldırıları, Lazkiye'deki Rus Hmeymim üssünden kalkan Rus Hava Kuvvetleri'ne ait Su-35 savaş uçakları ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Rus haber sitesi EADaily'in haberinde, “Rus Su-35'ler, Türk F-16'ları ile karşı karşıya geldi. F-16'ların Suriye hava sahasına girişini engellendi" denildi.

Yorumlara Git

Pötibör bisküvinin doğum gününe kutlama!

NATO’dan Avrupa’ya kritik uyarı! “Türkiye olmadan olmaz”

İdam sorusu Devlet Bahçeli'yi çileden çıkarttı: Böyle sapık ve yanlış sorularla...

Rusya'dan beklenmedik hamle! Rus basınından flaş iddia: Türk bankaları Rusya’dan çekiliyor!

Mansur Yavaş’tan muhalefete bomba çıkış! CHP’den ayrılacak mı?