AKİT MENÜ

Gündem

Yine şaşırtmadı! KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan şok 'İdlib' açıklaması!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İdlib'deki saldırı ile ilgili tuhaf bir açıklamada bulundu. Akıncı, Türk askerlerine saldıran rejime tepki göstermek yerine ilginç bir şekilde Türkiye ve Esed rejimi tarafına 'barışçı' yolların denenmesi çağrısında bulundu. Öte yandan KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile Akıncı'nın mesajlarının arasında dağlar kadar fark olduğu görüldü.

2020-02-11 01:09:46

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Facebook'tan yayımladığı mesajında, İdlib'deki 5 Türk askerinin şehit düştüğü ve 5 Türk askerinin yaralandığı saldırıyla ilgili ilginç bir açıklamada bulundu. 

Üzüldüğünü iddia eden Akıncı'nın, her türlü diplomasinin yapıldığı İdlib'de Mehmetçik'e saldıran Esed rejimine tepki göstermek yerine tarafsız bir oluşummuş gibi barış çağrısında bulunması dikkat çekti.

Akıncı, mesajında, "Şehitlere Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına sabır, tüm Türkiye'ye başsağlığı, yaralanan askerlere acil şifalar dilerim. Daha önce de belirttiğim gibi, Suriye dahil bölgemizde aktif diplomasi ve barışçı yollarla bir an önce huzur ve istikrarın sağlanması en büyük temennimdir." ifadesine yer verdi.

Öte yandan KKTC Başbakanı Ersin Tatar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu'nun paylaştığı mesaj ve Akıncı'nın paylaştığı mesaj ile aralarındaki farkı gözler önüne serdi.

"Bu ulusa saldıranlar bunun bedelini öder"

Akıncı'ya ders niteliğinde mesaj paylaşan Başbakan Ersin Tatar, Facebook ve Twitter'dan yaptığı açıklamada, Suriye'deki Esed yönetiminin İdlib'de 5 Türk askerini daha şehit etmesini büyük üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, "Türkiye'nin, ulusumuzun başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Türk ulusunun barışçıl ve insancıl olduğunu ancak haksızlığa ve saldırılara boyun eğmediğini vurgulayan Tatar, "Bu ulusa saldıranlar, gün gele mutlaka bunun bedelini öder" paylaşımında bulundu.

Bakanlardan da Akıncı'ya ders niteliğinde mesaj geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da yayımladığı taziye mesajı ile Akıncı'ya ders verdi.

Bakan Sucuoğlu şunları kaydetti:

"İdlib'de çatışmaları önlemek, Anavatan Türkiye'mizin sınır güvenliğini sağlamak ve yaşanan insanlık dramını engellemek amacıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına, rejim tarafından 10 Şubat'ta yapılan yoğun topçu atışı neticesinde 5 kahraman Türk askerimiz şehit olmuş, 5 askerimiz ise yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığı ile sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim."

Bakan Taçoy da Twitter'dan, "İdlib'de rejim güçlerinin topçu ateşi sonucu 5 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…