AKİT MENÜ

Teknoloji

Apple cihazların bluetooth özellikleri daha iyi olacak!

Tüm Apple marka cihazlarda bir sorun olarak görülen Bluetooth bağlantısı, yapılan açıklamalara göre çok daha iyi performansa sahip olacak.

Apple'ın ürettiği tüm cihazlarının, kendi tarafından üretilmiş olan cihazlarla kullanılması konusundaki tutumunu bilmeyenimiz yoktur. Ürettiği şarj cihazlarının, kulaklıkların, telefon boyutlarının ve diğer birçok şeyin farklı olmasının asıl nedeni budur. Bu farklı ve bence bir o kadar da sinir bozucu durum, maalesef Apple marka cihazların bluetooth özelliklerinde de bulunuyor. Apple, cihazlarına bluetooth özelliği koyarken bu cihazların sadece diğer Apple'larla bağlantı kurmasını istediği için cihazların bluetooth özelliğini bu yönde değiştirmiş. Bu nedenle Apple cihazlar, sadece bir başka Apple cihaz ile bluetooth bağlantısı kurabiliyor.

Bluetooth özelliğinin bu gibi bir kısıtlamayla üretilmesi Apple kullanıcılarının özellikten çok daha az faydalanabilmesini sağladı. Gelişen teknolojiyle birlikte yıllar içinde unutulmaya başlanan ve aslında oldukça kullanışlı bir özellik olan Bluetooth bağlantısı, özelliğin geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre yeniden düzenlenecek ve gelişmiş özelliklere sahip olacak.

Google tarafından üretilmiş olan Android işletim sistemi kullanan cihazlarda bulunan bağlantı kalitesinden daha kötü bir bağlantıya sahip olan Apple marka cihazlar, geliştiricilerin bahsettiğine göre 2016 yılında bir geliştirme alacaklar. Bu geliştirme ile bağlantı hızı, kalitesi ve menzili artacak olan Apple cihazlarının bağlantı hızının neredeyse %100 artması bekleniyor. Yapılacak bu iyileştirmeyle birlikte şirketin kararlılıkla izlediği "sadece Apple ve Apple marka cihazlar bağlanabilir!" politikası değişir mi bilinmez, ancak Apple marka cihazlara gelecek olan bu güncellemeyle birlikte unutulmaya başlanmış olan bluetooth özelliğini daha fazla kullanılacağı kesin.

Yorumlara Git

Asgari ücret resmi olarak açıklandı! Tam iki kat fark var...

Sınır ihlali yapıp Bodrum'a kadar geldiler! Yunanistan'dan son dakika açıklaması: Ateş açamadık

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı