AKİT MENÜ

Teknoloji

Enerji üreten bisiklet üretildi!

Manoj Bhargava’nın Free Electric ismiyle başlattığı proje kapsamında tasarlanan bisiklet, 1 saatlik pedal çevrilmesiyle bir evin tüm günkü enerji ihtiyacını karşılayabiliyor.

Manoj Bhargava, 5-Hour Energy isimli enerji içecekleri şirketlerinin kurucusu. Bhargava’nın ekibiyle birlikte geliştirdiği bisiklet, tamamıyla insandan aldığı dinamizmden faydalanarak enerjiyi elektriğe çeviriyor ve bir evin 24 saatlik enerji ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor. Kullanımı oldukça kolay olan bisiklet her pedal çevrildiğinde kendisine bağlı olan çarkı döndürüp enerjiyi hapsediyor ve bunu bir bataryaya aktarıyor.

Dünya nüfusunun yarısının elektriğe ulaşamadığını ya da günde en fazla 2-3 saat kadar erişebildiğini söyleyen Bhargava, her şeyin enerjiye ihtiyacı olduğunu ve bunun özellikle kırsal bölgelerdeki evler için çok önemli bir olacağını belirtti. Fosil yakıtlı araçların artık günümüzde kullanılmamaya başlandığını söyleyen Bhargava, elektriğe ulaşamayan kişilerin bu bisikleti kullandığı taktirde büyük bir enerji ağı oluşturulabileceğini söyledi.

Bhargava, önümüzdeki yıl içerisinde yalnızca Hindistan’da 10 bine yakın bu bisikletten dağıtmayı hedeflediklerini söyledi. Büyük bir servete sahip olan Bhargava, ayrıca tam bir hayırsever. İş adamının, servetinin %90’ını hayır işlerine ve bilimsel çalışmalar yapan departmanlarına yatırmış.

Yorumlara Git

Sınır ihlali yapıp Bodrum'a kadar geldiler! Yunanistan'dan son dakika açıklaması: Ateş açamadık

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte