AKİT MENÜ

Teknoloji

Facebook'a yeni video özelliği geldi! (Video)

YouTube'un ardından Facebook için de 360 derece video desteği mobile geldi. İlk olarak iOS platformuna gelen bu destek kısa sürede diğer platformlara da gelebilir.

2015-11-13 10:49:25

This browser does not support the video element.

Bildiğiniz gibi bundan bir süre önce YouTube'a eklenen 360 derecelik video desteği ile birbirinden güzel videolar bu video platformunda toplanmıştı. Bundan kısa süre önce ise Facebook platformuna da gelen destek ile en çok takip edilen sosyal medya mecrasında da artık 360 derecelik video izlenimi yapılabiliyordu.

Şimdiye kadar mobil cihazlarda izlenemeyen bu videolar bugünden itibaren ilk olarak Apple'ın iOS platformuna getirildi. Ancak sadece iPhone ve iPad için değil, aynı zamanda Samsung cihaz desteği de sunuyor. Fakat direkt olarak telefondan değil, Gear VR ile bu destek sunulmakta. Yani bir sanal gerçeklik deneyimi ile bunu yapabiliyorsunuz.

Buradan hareketle Facebook'un sahibi olduğu Oculus için de bir test imkanı bulan Mark Zuckerberg'in sitesi kendisi yeni sitesi sayesinde 360 derecelik içeriklerin üretimi ve yapılması hakkında bilgiler sunmakta. Ayrıca bu tarz videolarda reklamlar için de çalışmalar yürüten Facebook daha tam manasıyla hayata geçirmediği sisteme reklam çalışmalarına başlamasıyla da para konusunu sağlama alıyor.

Yorumlara Git

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı

Asgari ücrette pazarlığın başlayacağı rakam belli oldu! Masadaki rakam bomba