AKİT MENÜ

Gündem

Erdoğan, dostlarına güven karşıtlarına korku saldı

Erdoğan’ın ziyaretini değerlendiren Alman medyası “Bitkin bir Başbakan bekleyenler yanıldı. Erdoğan, emin ve kararlı görüntüsüyle taraftarlarına ümit verirken, karşıtlarını korkuttu” diye yazdı

2014-02-06 10:15:47
BERLİN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin ziyareti, Alman basınında geniş yer buldu. Gazetelerin birçoğu Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili haberleri manşetten verdi.

“Der Tagesspiegel” gazetesi, manşetten verdiği haberde Erdoğan’ın Berlin temaslarında söylediği “AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var” sözlerini başlığa çıkardı. Gazetenin haber-yorumunda Erdoğan’ın kendinden emin ve kararlı duruşuyla dikkat çektiği vurgulanırken, şu ifadelere yer verildi: “Ekonomik kriz, yolsuzluk, polis şiddeti. Bitkin bir Başbakan bekleyenler yanıldı. Erdoğan, Berlin ziyaretinde kendinden emin ve kararlı görüntüsüyle etkiledi. Taraftarlarına ümit verirken, karşıtlarını korkuttu.”

DİE WELT: 21. YÜZYIL TÜRKİYESİZ OLMAZ

Erdoğan’ın ziyareti “Die Welt” gazetesinde de geniş şekilde yer aldı. Haberi manşetten veren gazete, Başbakan Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ortak basın toplantısından fotoğraf kullandığı haberde Erdoğan’ın; “21’inci yüzyılın tarihini Türkiyesiz şekillendirmek imkansızdır” sözünü öne çıkarırken, Başbakan Erdoğan’ın AB’nin Türkiye’ye olan ihtiyacını vurguladığını, ancak Merkel’in bugüne kadarki çizgisini koruduğunu, müzakere sürecinin “ucu açık” olduğunu tekrarladığını kaydetti.

FRANKFURTER RUNDSCHAU: BİR PROBLEM YOK

“Frankfurter Rundschau” gazetesi de manşetten gördüğü haberinde “Asimilasyonun ötesinde” başlığını kullanarak, Başbakan Erdoğan’ın Merkel ile görüşmesinin ardından Türk göçmenlerin uyumu ve  asimilasyon tartışması hakkındaki açıklamalarına yer verdi.

SÜDDEUTSCHE ZEİTUNG: MESAFELİ ARKADAŞLAR

“Süddeutsche Zeitung” gazetesinin “Mesafeyi Koruyan Arkadaşlar” başlığını kullandığı manşet haberinde, Başbakan Erdoğan’ın Berlin ziyaretinin kolay olmadığı kaydedildi. Haberde Erdoğan’ın “21’inci yüzyılın tarihini Türkiyesiz şekillendirmek imkansızdır” sözüne dikkat çekilirken, Merkel’in Türkiye’nin AB üyelik sürecinin ucu açık olduğu ifadelerine yer verildi.

ENTEGRASYON ÇAĞRISI

“Frankfurter Allgemeine” gazetesi manşet haberinde “Erdoğan Almanya’da yaşayan Türkleri entegre olmaya çağırıyor” başlığını kullanarak, Başbakan’ın uyum çabalarına destek açıkladığını, Merkel’in de uyumun “iki yönlü bir süreç” olduğunu vurguladığını kaydetti. Haberde, Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’nin büyük bir mülteci akınıyla karşı karşıya kaldığı vurgulanırken,  Alman hükümetinin bu konuda mali desteği artırma imkanlarını gözden geçireceği bildirildi. Gazetenin haberinde, Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz ile Kalkınma Bakanı Gerd Müller’in yakında Türkiye’deki mülteci kamplarını ziyaret edeceği kaydedildi.

Erdoğan Rusya yolcusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, XXII. Kış Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine katılmak üzere yarın Rusya Federasyonu’na gidecek.

Başbakanlık Basın Merkezi’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Başbakan Erdoğan, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenecek XXII. Kış Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine katılacak.

Ziyaret çerçevesinde, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili görüşme gerçekleştirecek Erdoğan’ın, Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine katılacak bazı yabancı liderlerle de bir araya gelmesi bekleniyor.

Yorumlara Git

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor