AKİT MENÜ

Teknoloji

Bataryalar için yeni yöntem keşfedildi!

Bataryalar üzerinde araştırma yapan bir ekip, hayallerimizi süsleyen efsane çalışma sürelerine sahip batarya üretmek için ilk adımı attı.

Günümüz mobil cihazları her ne kadar sürekli olarak gelişme gösterselerde hala büyük bir sorunları var; batarya. Batarya ömrü hiçbir zaman bizim istediğimiz şekilde olmuyor. Telefonlar ne kadar bu konuda adım atsalarda bir türlü bizi tatmin eden sonuç çıkmıyor.

Ancak, araştırmacılar bu konu üzerinde ciddi şekilde kafa yormakta. Zaten sektörün öncüsü mobil firmalar da bu konuda bir an önce çözüm bularak, kapasite bağlamında daha uzun ömürlü bataryalar üretmek istemekte.

Batarya konusunda çalışmalar yapan bir araştırma ekibi, bu konuda beklenen çözümü gerçekleştirecek adımı atmış olabilir. Araştırmacıların uyguladığı yeni teknik, şu an için geçerli olan lityum-ion bataryaların kapasitelerini ciddi derecede arttırmakta. Vanderbilt Üniversite'sinde bulunan bir ekip, demir sülfür olarak tabir edilen pirit mineralinin nanokristallerini, bildiğimiz lityum-ion batarya içine enjekte etmiş. Sonrasında gözlemlenen sonuçlara göre bu işlem, bataryanın kapasitesini ve şarj olma durumunu ciddi derecede arttırmış. Yani batarya çok daha kısa sürede şarj olarak normalinden çok daha fazla dayanabiliyor.

Araştırma ekibinin verilerine göre, belirli boyutlarda pek çok pirit nanokristalinin batarya içine konulması, reaksiyon sırasında verimli bir katyon değişimi sağlıyor. Bu işlem de batarya için bahsettiğimiz durumun gerçekleşmesine olanak tanıyor.

Piritin batarya üzerindeki etkisi, araştırmacıları bir nebze heyecanlandırmış. Zira bu tarz bir keşif, özlemini duyduğumuz efsane kapasitelere sahip ve oldukça hızlı sürede şarj olan bataryalara kavuşmamız adına atılan önemli bir adım. Tabii ekip şu an yolun oldukça başında. Bakalım zaman, bu konuda bize daha ne gibi yenilikler gösterecek?

Yorumlara Git

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması