AKİT MENÜ

Teknoloji

Teknoloji devinden süper hızlı şarj teknolojisi!

Günümüzün bataryaları için şarjın bitiş süresinin önemli olduğu kadar şarj olma süresi de önemli hale geldi. Huawei bu problemi çözmüş gibi görünüyor.

Huawei, geçtiğimiz perşembe günü bataryalar için çığır açacak bir teknoloji ürettiğini duyurdu. Bu duyuru akıllı telefon ve giyilebilir teknolojik ürünler için gerçekten güzel bir haber.

Huawei yeni teknolojisini Japonyada düzenlenen ve bu sene 56.'sı düzenlenen Batarya Sempozyumu'nda duyurdu. Bu teknolojiyle birlikte günümüz hızlı şarjlarına göre 10 kata kadar daha hızlı şarj imkanına sahip olacağız. Bir örnek ile açıklamamız gerekirse 600 mAh'lık bir cihazı sadece 2 dakika içerisinde %68 oranında şarj edebileceksiniz. Günümüzün en büyük problemlerinden olan batarya süresi için inanılmaz bir çözüm. Üstelik bu teknoloji sadece küçük boyutlu piller de geçerli değil. Mesela 3000 mAh kapasitesindeki bir bataryası olan tabletinizi 5 dakika içerisinde %48 şarj edebilirsiniz.

BATARYAYA ZARARI VAR MI?

Huawei yeni teknolojisinin kesinlikle pilin ömrüne etkide bulunmadığını açık bir dille ifade etti. Yeni teknoloji hakkında çok detaylı bilgiler vermese de lityum üzerindeki karbon bağlarıyla alakalı bir işlem olduğunu açıkladı. Ayrıca Huawei, iş ortaklarıyla birlikte yeni nesil piller üzerinde de çalıştığını kaydetti.

Yorumlara Git

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması