AKİT MENÜ

Teknoloji

Hangouts aramalarını ücretsiz yaptı!

Hangouts'un bazı ülkelerde bulunan ücretli arama yapma özelliği Paris'te yaşananlar için kısa bir süreliğine ücretsiz olarak sunulacak.

2015-11-15 00:22:48

Bildiğiniz gibi Paris'te tüm insanlığın kınadığı ve üzüldüğü bir terör saldırısı yaşandı. 140'tan fazla ölünün ve birçok yaralının bulunduğu bu olay, son derece önemli bir etkinlik olan ve Türkiye'de düzenlenmesi planlanan G20'nin gerçekleşmesinden önce tüm ülkelerin gündemine oturdu. Bu terör saldırılarının yaşandığı şehir olan Paris, nüfus ve kalite açısından Avrupa'nın öncü şehirlerinden birisi. Olayların yaşanmasının ardından inanılmaz bir iletişim trafiği yaşanan Paris için büyük şirketler, birkaç uygulamayı devreye soktu.

Google'ın kendi programlarından birisi olan ve Android işletim sistemi bulunan neredeyse tüm telefonlarda kendine yer edinmiş olan Hangouts, Google'ın bir hizmeti olması nedeniyle normal koşullarda telefondan kaldırılamıyor. Bu nedenle 1 milyardan fazla indirilme sayısına ulaşmış olan Hangouts, Google'ın bugün yaptığı açıklamayla birlikte bazı ülkelerdeki kullanıcılara ücretsiz arama yapma özelliği sunacak.

Hangouts'un en çok kullanıldığı ülkeler arasında olan ABD ve Kanada'da ücretsiz arama özelliği bulunmayan uygulama, birkaç günlüğüne Paris'te bulunan kullanıcılarla haberleşilmesi adına ücretsiz hale getirildi. Google'ın yapacağı bir diğer açıklamaya kadar uygulamanın ücretsiz olarak arama yapmaya izin vermesi bekleniyor.

Yorumlara Git

Erdoğan'dan Suriye çıkışı: Biz hazırız!

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…