AKİT MENÜ

Teknoloji

Mars'taki insansı yapının gizemi!

NASA'nın Mars görevi sırasında kullandığı robotlardan gelen fotoğraflardan birisinde gezegen yüzeyinde bulunan bir kayanın geçmiş zamanlarda yapılmış olan insan heykellerinden birisine benzediği rahatlıkla görülebiliyor.

Yüzeyinde su bulunmasıyla ve atmosferik yapımının geçen senelerde ne gibi bir değişime uğradığının anlaşılmasıyla birlikte insanlar için en ilgi çekici gezegen olma konumunu arada bir kaptırdığı exoplanet'lardan almayı başaran Mars, gündeme yüzeyinde bulunan ilginç kaya şekilleriyle birlikte yeniden giriş yaptı. Bildiğiniz gibi "Mars yüzeyinde insan silüeti var!" ya da "Mars'ta Kocaayak bulundu!" gibi haberler, artık görmeye alıştığımız haberlerdendir. Ancak bu sefer NASA'nın paylaştığı bir fotoğraf, durumun ciddiyetini geri kazanmasını sağlayabilir.

NASA bir rütin olarak Mars fotoğraflarını araçlarından gelmesiyle birlikte inceliyor ve paylaşıyor. Araştırma ve bilgilendirme kurumunun bu paylaşımları kendi sitesinden gerçekleşiyor. Bu tarz konulara meraklı olan "UFO Sightings Daily" adlı bir blog, NASA haberimizde söz ettiğimiz fotoğrafı paylaştıktan sonra fotoğrafı detaylı bir şekilde incelemiş. Fotoğrafın kırmızı olarak işaretlenen kısmındaki insan yüzünü andıran şekli anında tespit eden bloğun yazarı, bunu diğer sosyal medya platformlarında da paylaşmaya başlamış.

Kısa süre içerisinde birçok kişinin dikkatini çeken bu görüntü, gerçekten de insan yüzünü fazlasıyla andırıyor. Tabii ki bu, orada yaşamış olan insanların taşlaşmış yüzü gibi birşey olamaz ancak görüntüde net bir şekilde seçilebilen bu yüz, tarihte etkinlik göstermiş olan medeniyetlerin yaptığı heykellerle son derece uyumlu. Taşın (veya heykelin) sakalının da olması, onun insan yapısı olabilmesi ihtimalini arttırıyor. Çeşitli haber siteleri bu yapıyı "Mars God" olarak tanıtıyor

Yorumlara Git

Adi İsrail yine okul vurdu! Çok acı görüntüler…

Emekliye promosyon müjdesi! Bankalar kesenin ağzını açtı

Tarihin en büyük rezervi bulunmuştu: Sakarya'dan bir müjde daha!

Zengine indirim yok! Elektrik ve doğal gaz faturasında yeni dönem

İsrail Orta Doğu’yu yakıyor! Katil Netanyahu Beyrut saldırısının ardından konuştu