AKİT MENÜ

Teknoloji

Akıllı telefonlar için 3D tarayıcı!

Kickstarter üzerinde hayat bulan, akıllı telefonlar için yüksek keskinliğe sahip 3D tarayıcı donanımı Eora 3D, çok iyi bir başlangıç yaptı.

Eora 3D ekibinin piyasadaki çok pahalı 3D tarayıcılarına ve ucuz olup iyi performans vermeyen tarayıcılara bir çözüm olarak çıkarmayı planladıkları bu akıllı telefon aparatı, Kickstarter üzerinde çok iyi bir başlangıç yaptı.

Dünyanın akıllı telefonlar için yüksek hassasiyete sahip ilk 3D tarayıcısı olan Eora 3D, neredeyse her objeyi 3D olarak tarayabiliyor ve bunu yüksek kaliteyle yaparken düşük masraftan sunmayı planlıyor. Piyasada tabletlere bağlanan yansıtma ışıklı tarayıcılar ya da düz zemin yavaş tarama yapan cihazlar bulunuyor. Ancak hiçbirisi iddia edilene göre Eora 3D gibi mükemmel sonuç vermiyor. Hem ucuz, hem kolay taşınabilir bir tarayıcının cevabını cep telefonlarında bulmuşlar.

EORA 3D İLE KALİTELİ TARAMA

500 mikrona kadar boyutu olan tarayıcı, sub-100 mikron değerlerinde, tam renkli seri taramalar yapabiliyor. 8 milyon köşe noktasına kadar artabilen değerleri ile çok hassas modelleri şekillendirebiliyor. 1 metre uzaklığa kadar objeleri algılayan Eora 3D, 520 nm dalga boyuna sahip. Ayrıca ürünün camı yansımalara karşı özel kaplamaya ile geliştirilmiş. Yeşil lazer normalde kırmızı lazere göre 3 kat daha masraflı olduğu halde, akıllı telefonun bütün yükü çekmesinden dolayı kamerada ve işlemcide masraf düşürülmüş böylece ucuz bir cihaz sunulabilmiş.

Diğer eski tarz 360 derece dönebilen bir platform üzerinde, objenin her yerinin taranması gerekmiyor. Çünkü telefonda bulunan uygulama ile çeşitli açılardan alınan görüntüler ile tam model yaratılabiliyor. Ancak opsiyonel olarak telefonun Bluetooth bağlantısıyla çalışabilecek olan döner bir platform da geliştirilmiş.

Akıllı telefonlar üzerinden tek bir tık ile tarama yapılabiliyor ve 3D modeller PLY, OBJ ve STL uzantılarıyla dosyalanabiliyor. Böylece bilgisayar üzerinde 3D model ile çalışanlar kendi objelerini çalışma alanlarına taşıyabilecek ya da 3D yazıcıların da gelişmesiyle birlikte objeleri klonlama işlemi kolaylaşacak.

Eora 3D, Kickstarter üzerinde koyulduğu 80 bin dolar hedefini daha bitimine 34 gün kala neredeyse 600 bin dolar ile geçmiş durumda. Minimum 199 dolar bağış yapılarak ürüne sahip olunabiliyorken, 199 ve 299 dolar olan paketlerin şimdiden tükenmiş olması sebebiyle en az 255 dolar bağış yapılması gerekiyor. Ürün haziran ayında Kickstarter bağışçılarına teslim edilecek.

Yorumlara Git

Emekliye promosyon müjdesi! Bankalar kesenin ağzını açtı

Tarihin en büyük rezervi bulunmuştu: Sakarya'dan bir müjde daha!

Zengine indirim yok! Elektrik ve doğal gaz faturasında yeni dönem

İsrail Orta Doğu’yu yakıyor! Katil Netanyahu Beyrut saldırısının ardından konuştu

Türkiye'yi de tehdit ediyorlardı! Müslüman ülke 1000 kilometrelik menzilli balistik füzeyi çıkardı