AKİT MENÜ

Teknoloji

Microsoft, Android'den vazgeçti!

Microsoft, Windows 10 işletim sisteminde Android uygulamalarına destek vermeyeceğini açıkladı. Microsoft, Android'in en büyük rakibine destek verecek!

Windows 10 işletim sistemi ile büyük beğeni toplayan Microsoft, geleceğin uygulamalarda olduğu bilinci ile hareket ediyor ve geliştiricilere tam destek sağlıyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda Windows 10 ve Windows 10 Mobile işletim sistemlerinin emülatör sayesinde Android ve iOS uygulamalarını çalıştıracağını sizlerle paylaşmıştık. iOS uygulamaları için Islandwood projesi ve Android uygulamaları için Astoria projelerini başlatan Microsoft, bu sayede iki popüler platformdaki uygulamaları kullanıcıları ile buluşturacaktı.

Ancak Microsoft yeni almış olduğu karar ile Astoria projesini rafa kaldırdı. Android uygulamaları üzerine yoğunlaşan Astoria ekibi, Android uygulamalarının pek popüler olmadığı ve iOS uygulamalarının Windows 10 kullanıcılarını memnun edebileceği düşüncesi ile dağıtıldı. İptal edilen Astoria projesinin ekonomik nedenlerinin de bulunduğu aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

iOS platformundaki uygulamaların Android’e göre daha fazla popüler olduğu bilinen bir gerçek. Popüler Android uygulamaları genelde modifikasyon işlemleri yapabildiğiniz uygulamalar. Microsoft’un burada çok doğru bir karar alarak Windows 10’a hiçbir etkisi olmayacak Android Tweak uygulamalarından vazgeçtiğini söyleyebiliriz.

Yorumlara Git

Adi İsrail yine okul vurdu! Çok acı görüntüler…

Emekliye promosyon müjdesi! Bankalar kesenin ağzını açtı

Tarihin en büyük rezervi bulunmuştu: Sakarya'dan bir müjde daha!

Zengine indirim yok! Elektrik ve doğal gaz faturasında yeni dönem

İsrail Orta Doğu’yu yakıyor! Katil Netanyahu Beyrut saldırısının ardından konuştu