AKİT MENÜ

Teknoloji

Nasa'dan yeni tespit!

NASA uzaya göreve giden astronotların gözlerinde bozulmalar tespit etti. Yürütülen çalışmalara rağmen astronotlardaki bu bozulmaların nedeni hala bulunabilmiş değil.

Astronotlar, maruz kaldıkları basınç, sıcaklık, yer çekimi gibi etkilerin değişimiyle birlikte her insanda oluşabilecek şeyleri yaşıyorlar. Uzaya göreve giden bu cesur insanlar, insanlığın bundan 50-60 sene önce başlayan uzay macerasındaki ilk gönüllüler. Dünya atmosferinin ve yapısının insanlar için uygun olmasının yanı sıra uzay, hiçbir maddenin ve hiçbir gücün olmadığı bir boşkluk olması nedeniyle sahip olduğumuz vücudun çalışması konusunda bizlerde sorunlara yol açabiliyorlar.

NASA son yıllarda uzaya giden astronotların görüşlerinde bozulmalar saptadı. Bu bozulmalar, astronotlar uzaya çıktıkları zaman oluşmaya başlıyordu ve uzay dönüşüyle birlikte diğer tüm fonksiyonlar gibi düzeliyordu. Düzelmesi iyi bir haber, ancak Mars'a koloni kurmak gibi uzun süreli görevleri hedefleyen NASA için astronotlarda oluşabilecek görme sorunları oldukça kötü sonuçlara neden olabiir.

Bu nedenle astronotlarda oluşan bu durumu araştırmaya başlayan NASA, şimdiye kadar herhangi bir neden bulabilmiş değil. Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan 5 kat daha uzak olan Mars'a gitmek, görme sorunlarının nedeni çözülmeden gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.

Yorumlara Git

Derbide Galatasaray için bunu da yaptılar! Büyük şok yaşayacaklar! Çileden çıktı: Bu rezilliğe son verin artık…

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!