AKİT MENÜ

Gündem

Muhalefetin tavrı ikiyüzlülük

Özel hayatın gizliliğinin ihlali durumlarında internete erişimin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından önlenmesi ile ilgili düzenlemeye muhalefetin tavrı tepki topluyor.

2014-02-08 09:52:01
HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU -  Kaset mağduru olan muhalefetin bunu savunacağı yerde karşı çıkmasının anlamsız olduğuna vurgu yapan AK Parti milletvekilleri, bu yasanın ileride kendilerine de lazım olabileceğine dikkat çekiyor.

PARALEL YAPI, HERKESE ŞANTAJ YAPTI

AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar bu konuda herkesin ilkeli olması gerektiğini dile getirerek, “İnternette insanların özel hayatlarının deşifre edilmesi inancımızca doğru olmayan bir şey. İnsanlar rakiplerini alt etmek için bunları araştırıyor, bunları internette neşrediyor. Bunun rahatsızlığını tüm siyasi partiler yaşadı. Çıkan yasa ile bunun internette yer almasını önledik. Bu şekilde kişinin daha kendini savunmadan toplum nezdinde suçlanmasının önüne geçtik” dedi. Devletin içindeki paralel yapının bu şantajı herkese karşı kullandığını belirten Uçar, “Bunun önüne geçmek lazım. İnternet yasası düzenlenirken amaç sansür değil, aksine özel hayata müdahalenin önüne geçildi. Yasa ile insan hayatının mahremiyetinin korunması önem kazandı” diye konuştu. 

MUHALEFET PARALEL YAPININ KORUYUCULUĞUNA SOYUNDU

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de daha önce bu konuda mağdur olan muhalefetin bu düzenlemeye karşı çıkmasını anlamanın mümkün olmadığını ifade ederek, “Paralel yapı var diyen muhalefet, bugün paralel yapının tasfiyesine karşı gelip onlara sahip çıkıyor. İnternetin mağduru olduklarında özel hayatın gizliliği çerçevesinde bunu savunuyorlardı. Bunu getirdiğimizde ise yasak ve sansür diye nitelendiriyorlar. Onları anlamak mümkün değil” şeklinde konuştu. Yapılan düzenleme ile kişilerin özel hayatlarının korunduğunu belirten Metiner, “Demokratik ülkelerde eşi benzeri görülen, vatandaşların haklarını koruyan bir düzenleme hayata geçiriliyor. Düzenleme mahkeme kararı alınıncaya kadar yetki tanıyor. Bu getirilen herkesin hak ve hukukunu koruyan, herkesin lehine olan bir düzenleme. AK Partilileri vuracak diye buna karşı çıkanlar yarın bu silahla kendileri vurulabilir. Siyasal fırsatçılık yerine ilkesel siyaset yapmaları kendi lehlerine olur” dedi.

BÜTÜN SİYASİLERİ TEHDİT EDEN BİR YAPI VAR

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci de günün şartlarına uygun genel bir düzenleme yapıldığını hatırlatarak, “Buna karşı çıkan muhalefeti anlamak güç. Dün kara dediklerine bugün ak diyorlar. Günün şartları ne gerektiriyorsa AK Parti onun gereğini yaptı. Herkesi yakından ilgilendiren bir karar. Olması gereken düzenlemelerden biri. Bu husus bütün siyasileri tehdit ediyor. Yasal olmayan her türlü yolla herkesi hedef alan bir yapı var. Demokrasi dışı yöntemlerle siyasete müdahale ile ilgili siyasilerin birlikte hareket etmesi gerekir” diye konuştu.

DÜZENLEME BİR GÜN KENDİLERİNE DE LAZIM OLUR


AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, internet için böyle bir düzenlemenin gerekli olduğunu hatırlatarak, “Kişinin özeline girmek, onu araştırmak, deşifre etmek İslamiyet’te de hoş değil, insani olarak da hoş değil. Muhalefet her zamanki gibi ortaya bir şey koyma derdinde değil, sadece eleştiriyor. Muhalefetin bu tavrı doğru değil. Bu düzenleme bir gün kendilerine de lazım olur” dedi. Birkaç yıl önce muhalefet partilerinin kaset olayları ile sarsıldığını hatırlatan Tamer, bunların yeniden yaşanmayacağının garantisinin bulunmadığını kaydetti.

DÜN İSTERKEN BUGÜN KARŞI ÇIKMALARI İKİYÜZLÜLÜK

TBMM Mağdur Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise düzenlemenin AK Parti için yapılmadığının altını çizerek, “Önemli bir sıkıntıyı gidermek için yasal düzenleme yapıldı. Düzenleme ile herkesin kişilik hakları koruma altına alınıyor. Buna bir alternatif sunmadan karşı çıkmanın doğru bir tarafı yok. Muhalefet yanlış bir siyaset güdüyor. Birkaç yıl öncesine kadar bunlardan mağdur olup, bu şekilde yasa isteyenlerin karşı çıkması ikiyüzlülüklerini ortaya çıkardı. Muhalefet makul eleştiri yapacağı yerde tribünlere oynuyor” dedi.

KİŞİLİK HAKLARINI KORUYAN BİR DÜZENLEME


AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener de muhalefetin yaptığının ikiyüzlülük olduğunu belirterek, “Bu düzenleme kişi haklarını koruyan ve özgürlüklerin önünü açan bir düzenleme. İnternette kişilik haklarına saldırılara, kişilere yapılan hakaretlere pratikte çözüm üreten bir düzenleme. Ayrıca bunun için de mahkeme kararı isteniyor. Bu silahlarla iktidar mağdur olabileceği gibi bu silahlar bir gün muhalefete de dönebilir” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor