AKİT MENÜ

Gündem

TSK dört bir yandan vuruyor! Bombardımanın yapıldığı hava üssü yerle bir edildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İdlip harekâtı bir an meselesidir” çıkışı sonrası TSK ve muhalif grupların, Esed rejimi güçlerine yönelik birçok noktadan roket ve top atışlarına başladığı öğrenildi. Daha önce Lazkiye ve Hama'nın vurduğu öğrenilen TSK'nın Serakip ve Halep'i de vurduğu belirtildi.

2020-02-20 09:55:07

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, TSK’nın İdlip kırsalındaki Serakib ve Halep kırsalındaki Neyrab’da bulunan Esed rejimi mevzilerine roket atışları gerçekleştirdiğini aktardı.

Gözlemevi ayrıca, TSK’yla eşzamanlı olarak muhalif grupların da Lazkiye kırsalını vurmaya başladığını ve Rusların da kullandığı Hmeymim hava üssü, drone'lar ile hedef alındığını kaydetti.

Rejim kaynakları operasyonu doğruladı

Esed rejimine bağlı Suriye devlet televizyonu El-İhbariye de bu saldırı girişimini doğrulayarak “Suriye hava savunması, Ceble kenti yakınlarındaki hedeflere yönelik düşman saldırısını püskürtüyor” iddiasında bulundu.

TSK ve beraberindeki grupların, Suriye ordusu kontrolünde bulunan Halep’in kuzey kırsalındaki Nubbul ve Zehra kasabalarına top atışları gerçekleştirdiğini bildirdi.

Hama hava üssü yerle bir edildi

Öte yandan Esed rejiminin bombardıman için kullandığı Hama'daki askeri hava üssü yerle bir edilerek kullanılamaz hale getirildildiği öne sürüldü.

Rusya ve Esed rejimi bombardımana devam ediyor

Esed rejimine yakın bir yayın çizgisi izleyen Al-Masdar, Rus savaş uçaklarının, Türkiye sınırı yakınındaki Cisr eş-Şuğur’a hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Sivilleri vurmaya devam eden Rus jetlerinin, Halep’in kuzeybatı kırsalında Heyet-i Tahrir’uş Şam (HTŞ) kontrolündeki Daret el-İzze yakınlarını da hedef aldığını kaydedildi.

Öte yandan Esed rejiminin, Cisr eş-Şuğur’a bağlı İştebrak Köyü’ndeki TSK gözlem noktası yakınlarına top atışları gerçekleştirdiği bildirildi.

Muhaliflere yakınlığıyla bilinen haber ağı “Nida Suriye” de İdlip’in kuzey kırsalındaki Ed-Dena kasabasının Rus savaş uçakları ve topçu ateşiyle hedef alındığını öğrenildi.

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’yı çileden çıkarttı! Bakalım cevabı ne olacak? Derbi öncesi kılıçlar çekildi…

Barbar İsrail’i her alanda boykot edelim

Lübnan’da yeni düzenleme Uçaklarda resmen yasaklandı

Dünyanın en zengini bile olsa başı dertte!

FETÖ’cüler siyonistleri taklit etmiş