AKİT MENÜ

Teknoloji

İstanbul trafiğine yeni çözüm yolda!

Mobil EDS araçları, en ücra sokaklara kadar trafik denetimini yaparak İstanbul'un trafik sorununu çözmeye çalışacak.

2015-11-19 14:52:20

İstanbul’un trafik çilesini yalnızca biz değil, sanıyorum ki tüm dünya biliyordur. Her gün milyonlarca aracın hareket halinde olduğu İstanbul’daki bu trafik, bir süre sonra kontrol edilemez duruma geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bugünden itibaren hayata geçirilen proje kapsamında Mobil EDS araçları, en ücra sokaklara kadar trafik denetimini yaparak İstanbul'un trafik sorununu çözmeye çalışacak.

Mobil araçların tamamen yerli üretim olduğunu söyleyen İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Adil Karaismailoğlu, bu araçların kentin her yerini gezeceğini belirterek, "Araçlar, ihlalleri tespit edecek. Görevli polisler de bunları cezaya dönüştürecek. Buradaki amaç, ceza kesmek değil, trafik ihlallerinin, kazalarının, sorunlarının önüne geçmek. Başarılı bir çalışma oldu. Dünyada ilk olan projelerden biri. Gelişmiş teknoloji kullanıldı. Şu an 11 araç var" dedi.

Bu araçların üzerinde görüntü işleme teknolojisi ve gelişmiş radarların bulunduğu araç üstü kameralar yer alıyor. Bu sistem sayesinde Mobil EDS araçları, hız ihlalleri, park etme, emniyet şeridi ve duraklama gibi birçok durumu tespit edebiliyor. Çevredeki olumsuz şartlar nedeniyle ulaşılamayan bölgelere bir görevli "Akıllı Gözlük Kamerası" ile ulaşarak trafik denetimini yapmaya devam edebilecek.

İBB’nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak trafik kurallarını ihlal eden kişilerin sebep olduğu olumsuz durumları engellemeye çalışacak olan bu sistem, İBB bünyesindeki İSBAK mühendisleri tarafından geliştirildi.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi