AKİT MENÜ

Teknoloji

NASA, Mars görevi için yarışma düzenliyor!

NASA'nın iki farklı üniversitede düzenlediği yarışmadaki katılımcılar, Valkyrie adlı bir robotu Mars için uygun hale getirmeye çalışacaklar.

2015-11-19 16:06:56

NASA artan teknolojinin ve ilerleyen araştırmaların bir getirisi olarak uzay bilimleri konusunda oldukça büyük ilerlemeler kaydetti. Bu ilerlemelerle birlikte insanlığın araştırma tarihinin ilk dönemlerinden beri gözünü diktiği Mars'a araştırma robotları, fotoğraf için uzay araçları gönderen NASA, bir süredir Kızıl Gezegen'e insan göndermek için hazırlanıyor. Bu hedefini en kısa sürede gerçekleştirmeyi düşünen kuruluş, bu görevde tabii ki sadece insan kullanmayacak. NASA, Mars'ta astronotlara yardımcı olması amacıyla bir robot üretme peşinde.

 

NASA'nın Mars'ta kullanmayı planladığı bu robot, aslında şimdiden üretilmiş durumda ancak Mars için hazır değil. "Valkyrie" adlı bu insan şekilli ve boyutlu robot, Mars'a gidebilmek amacıyla NASA'nın düzenlediği bir yarışmaya dahil edildi. Mars görevine katılmadan önce birkaç düzenlemesi yapılması gereken ve Mars'ta daha etkili olabilmek adına çeviklik, çalışma hızı, işlevsellik konularında gelişmesi gerekli görülen Valkyrie, NASA'nın yarışma için seçtiği iki üniversiteye belirli zaman dilimlerinde konuk olarak gidecek.

Bu yarışma için NASA'nın seçtiği iki üniversite Northeastern University ve MIT. Verdikleri başarılı eğitim sayesinde haberlerimize konu olan bu iki üniversiteye haftanın belirli günleri gidecek olan Valkyrie, üniversite araştırmacılarının onu incelemesine izin verecek. Kazanan araştırma grubuna NASA, büyük miktarda para ödülü verileceğini söyledi ancak bu miktarın tam olarak ne kadar olduğunu belirtmedi.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi