AKİT MENÜ

Gündem

Alçakça talimat

28 Şubat dönemi darbecileri Sincan’da tank şov yapmak için gazetecileri organize ederken, 17 Aralık darbecileri de Adana’da TIR şov için aynı organizasyonu yapmış. Operasyon ekibinde yer alan ve ismi tespit edilen bir muvazzaf subayın, ihanet planın medya ayağını organize ettiği, “bomba yüklü TIR” mizansenini tüm dünyaya servis edecek basın kuruluşlarının koordinesinden sorumlu olduğu ifade edildi.

2014-02-09 10:03:20
MURAT ALAN - İSTANBUL - 28 Şubat dönemi darbecileri Sincan’da tank şov yapmak için gazetecileri organize ederken, 17 Aralık darbecileri de Adana’da TIR şov için aynı organizasyonu yapmış. MİT TIR’larını Adana şehir merkezinde canlı yayınla dünyaya teşhir etmek isteyen paralelci jandarmaların, basın mensuplarına, “Şehir merkezine gidin birazdan TIR’ı oraya getirip sergileyeceğiz mümkünse canlı yayın yaparsınız” dediği belirlendi.

İHANET ÇETESİNİN MEDYA ORGANİZASYONU

Adana ve Hatay’da Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait yardım TIR’larına yapılan operasyonla ilgili yürütülen soruşturma şok eden ayrıntıları ortaya çıkardı. 28 Şubat döneminde Sincan’da tank şov yapmak için gazetecileri organize eden darbeci kafanın paralel versiyonu, benzeri bir olayı Adana’da tezgahladığı belirlendi. 19 Ocak günü MİT’e ait 3 TIR’ı Ceyhan Karayolu üzerinde 300 komando ve sinyal kesici cihazlar eşliğinde durduran jandarmanın, TIR’lardan bir tanesini şehir merkezine göndermeye çalıştığı belirlenmişti.   Operasyon ekibinde yer alan ve ismi tespit edilen bir muvazzaf subayın, ihanet planın medya ayağını organize ettiği, “bomba yüklü TIR” mizanseni tüm dünyaya servis edecek basın kuruluşlarının koordinesinden sorumlu olduğu ifade edildi.

“ŞEHİR MERKEZİNE GİDİN BİRAZDAN TIR’I ORAYA GETİRİYORUZ”

TIR’ları Adana şehir merkezinde teşhir etmek isteyen paralelci jandarmanın, valiliğin devreye girmesi sonucu emniyet tarafından önleri kesilen ve TIR’lara yaklaştırılmayan bazı basın mensuplarına şehir merkezinde beklemeleri yönünde talimat verdiği tespit edildi.  DHA ve diğer ajanslar ile ulusal gazetelerin bölge muhabirlerini TIR’ların durdurulduğu alana ulaşamaması üzerine, operasyonu anlık görüntülerle dünya gündemine oturtmak isteyen ihanet çetesi üyesinin, gazetecilere, “Buraya gelemiyorsanız şehir merkezine gidin biz birazdan TIR’ı oraya getirip sergileyeceğiz. Bolca fotoğraf çekersiniz mümkünse canlı yayın da yaparsınız” dediği belirlendi.

HEDEF CENEVRE VE 6. BÜYÜKELÇİLER KONFERANSI

TIR şovu gerçekleştirmek isteyen ihanet çetesinin, aynı gün finali Adana’da gerçekleştirilen 6. Büyükelçiler Konferansı ve 22 Ocak’taki Cenevre-2 toplantısı hedef aldığı, AK Parti Hükümetinin zor durumda bırakılmak istendiği ifade edildi.

Cuntacıların hedefi de metodu da aynı

28 Şubat sürecinde, cuntacılar Sincan caddelerinde tank yürütmüş, mütedeyyin kesime gözdağı vermek için gerçekleştirilen bu eylem, çekim yapamayan gazetecilerin siparişi üzerine öğleden sonra tekrarlanmıştı...
19 Ocak’ta MİT’e ait 3 TIR’ı 300 komando ve sinyal kesici cihazlar eşliğinde durduran paralel yapı da, ‘bomba yüklü TIR’ mizansenini dünyaya servis etmek için gazetecilerle paslaşmış...

Yorumlara Git

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...

Benfica'da oynayan Kerem ve Orkun'un 'helal kesim' hassasiyeti