AKİT MENÜ

Gündem

Babacan'dan 'şeffaflık paketi' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yargı bağımsızlığı, yolsuzlukla mücadele ve 'şeffaflık paketi' hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2014-02-09 17:59:02
Babacan, yargı bağımsızlığına önem verdiklerini, yaşanan sıkıntılı sürecin önemli ölçüde aşıldığını ifade etti.

Yolsuzlukla mücadelede kararlı olduklarını ifade eden Ali Babacan, "Yolsuzlukla mücadele burada tekrar vurgulamak istiyorum. Burada tolerans olmaz hem sistemi daha iyileştirmek için neler yapmalıyız Sistemi daha iyileştirebilmek, sistemi daha şeffaf ve daha hesap verebilir hale getirmek için çalışmamız var. Sayın Başbakanımız ´şeffalık paketi´ diye bir özetini şöyle bir söyledi ama inşallah önümüzdeki dönemde daha detayları açıklanacak. Hem de münferit konularla ilgili hangi iddia varsa bununla ilgili tek tek üzerine gidilecek." dedi.

Yargı bağımsızlığına yönelik bir müdahalelerinin de olmadığını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Babacan, "Yargının tarafsızca karar verebilmesi için oluşturulan o bağımsızlık alanını, bir grup, belli bir sayıda insan, eğer kendi ideolojisi, hedefleri amacıyla kullanmaya başladıysa, işte o noktada birilerinin ´dur´ demesi lazım. Atılan adımların sanki yargının bağımsızlığına müdahale, sistemin özüne dokunma ve bozma gibi algılanabiliyor. Bunu biz asla arzu etmiyoruz amacımız da değil." şeklinde konuştu.


Yorumlara Git

Bu besini gündüz tüketenler yaşadı! İlginç keşif bir anda gündem oldu

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...