AKİT MENÜ

Ekonomi

Bölgenin parlayan yıldızı Metapanel

Gaziantep’te ürettiği ürünleri iç piyasanın yanısıra onlarca ülkeye ihraç etme başarısı gösteren Metapanel, yeni yatırımlarla hem kapasitesini artırıyor, hem de üretim ve istihdama büyük katkı sağlıyor. Üretim kapasitesini bu yıl yüzde 50 artırmayı planladıklarını söyleyen Metapanel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Eyüp Yıldız, “Gaziantep ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için azimle çalışmaya devam” diyor.

2014-02-10 11:28:06
MEHMET AYTEKİN / GAZİANTEP - Metapanel Yapı Elemanları San. ve Tic. Ltd. Şti. sandviç panel ve trapez sac üretmek üzere 2010 yılı Haziran ayında kuruldu. Gaziantep 2. OSB’de 10 bin metrekaresi açık, 7 bin 500 metrekaresi kapalı alana kurulu modern tesislerinde yüksek teknolojiye sahip geniş makine parkuru ve her biri kendi alanında uzmanlaşmış kalifiye personeliyle çatı, soğuk hava deposu, cephe panelleri ve trapez saclar başta olmak üzere sektörün ihtiyacı olan her türlü izolasyon panellerini üretiyor.

‘YATIRIM, İSTİHDAM VE ÜRETİME DEVAM’

Yakın zamanda 10 milyon dolarlık bir yatırımla kapasitelerinin büyüttüklerini anlatan Metapanel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Eyüp Yıldız, yatırımlarının sürdüğünü söylüyor. 2013 yılında makine parkurunu genişlettiklerini belirten M. Eyüp Yıldız, gelecek yıl sektörde farklı yatırımlar yapacaklarını anlattı. Yıldız, “Beşinci Organize Sanayi Bölgesi’nde 50 bin metrekare üzerinde yeni fabrika açmayı planlıyoruz. Bu adımla birlikte hem istihdam, hem de üretimimizi artıracağız. Bu tür yatırımlarla Türkiye’ye faydalı olmaya gayret ediyoruz. Yeni bir taş yünü makinesi aldık. İzolasyon fabrikası kurmayı ve bazı üretimleri kendi bünyemize almayı düşünüyoruz” dedi. Metapanel’in aylık 350 bin metretül üretim kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Yıldız, yüzde 40 üretim kapasitesiyle çalıştıklarını ve yıl sonuna kadar bu rakamı yüzde 60’a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

ÜRETİMİN YÜZDE 60’INI İHRAÇ EDİYOR

Yüksek üretim kapasitesiyle bölge ve Türkiye’nin ihtiyacına cevap veren Metapanel’in aylık 170 bin metretül üretim hacmine ulaştığını da anlatan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Eyüp Yıldız, şunları kaydetti:

“Konya, Adıyaman, Adana, Şanlıurfa, Van, Siirt, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Denizli, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Afyon başta olmak üzere Türkiye’de 30’a yakın ilde bayimiz bulunuyor. Bu yıl sonuna kadar 40 bayiye ulaşmak istiyoruz. Üretimimizin yüzde 60’ını Irak, İran, Libya, S. Arabistan, Rusya, Türkmenistan, Nahçıvan ve Malta başta olmak üzere Ortadoğu ülkeleri ve Kıbrıs’a ihraç ediyoruz. Yemen, Ürdün, Afganistan, Azerbaycan, Gürcistan ve diğer Türk Cumhuriyetleri; Akdeniz’de Cezayir, Fas ve Ukrayna ile de ihracat yapmak için görüşüyoruz.”

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’NUN TEK SANDVİÇ PANEL ÜRETİCİSİ

Toplam 70 kişi istihdam eden Metapanel’de İstanbul ve İzmir’den, sektörün içinden gelen 15-20 yıl deneyimli teknik eleman ve mühendisin çalıştığını anlatan M. Eyüp Yıldız, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek sandviç panel üreten fabrikası olduklarını vurguladı. Yıldız, “Alanımızda tek olmamızın avantajları var. Sıcak, soğuk ve yangına dayanıklı bir malzeme üretiyoruz. Panel sistemiyle hem ısı, hem de enerji tasarrufu sağlanabiliyor. Ürünlerimiz yalıtımda faydalı, konteyner ve soğuk hava depolarında kullanılıyor. Büyük işletmeler, büyük spor kompleksleri, çiftliklere yönelik trapez sac üretiyoruz, yerinde uygulama taşyünü yapıyoruz. İstenilen bütün malzemeleri üretiyor, yerinde uygulama yapıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

‘AR-GE VE KALİTEYE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ’

TSE ISO 900: 2008 ve CE Belgeleri’ne sahip olduklarını da aktaran M. Eyüp Yıldız, “Ar-Ge çalışmalarımız neticesinde tam teşekküllü bir laboratuvar kurduk. Bir firmanın laboratuvarının olması ve Ar-Ge çalışmaları yapması şart. Biz de bu konuyu azami derecede önemsiyoruz. Ürünlerimizin kalitesini otokontrol ve test ediyoruz. Çünkü kaliteye büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı