AKİT MENÜ

Teknoloji

Geleceğin en popüler mesleği!

Zararlı yazılımları önleyecek bilgiye sahipseniz, önümüzdeki yıllarda kolayca iş bulabileceksiniz.

Güvenlik şirketlerinde önemli görevlerde bulunan kişilerden zararlı yazılımların etkileri ve bunların önlenmesine yönelik yapılabileceklerden daha önce birçok kez bahsetmiştik. Basitçe anlatmak gerekirse 12 yaşındaki bir çocuğun dahi Wi-Fi şifresini kırabildiği günümüzde, bu sorunlarla baş edebilecek bilgiye sahip çok az kişi bulunuyor. İşte bu eksiklik, önümüzdeki yıllarda ortaya çok önemli bir iş kolunun ortaya çıkmasını sağlayacak.

Uzmanların açıklamalarına göre fidye yazılımları gibi birçok zararlı yazılımın daha da artacağı ve bunun yalnızca şirketleri değil, mobil platformla birlikte nesnelerin internetini de tehdit edeceğini belirttiler. Siber saldırganlar, buldukları yöntemler deşifre edilse dahi yeni yöntemler keşfetmeye devam ederek kurbanlarının paralarını gasp etmeye devam edecekler. Bunun dışında güvenli ödeme sistemleri olan ApplePay ve AndroidPay’le birlikte borsaların da siber saldırılara daha fazla maruz kalacağı belirtiliyor.

Bu sorunlara karşı alınacak önlemlerin çok karışık olmadığını belirten Kaspersky’e göre çözüm, şirketlerin bünyelerinde çalışan personellerini siber güvenlik konusunda daha fazla eğitmesi. Bu sayede şirketler hem kendi güvenliklerini üst seviye çıkaracaklar hem de teknoloji dünyasına farklı bir iş kolunun kazandırılmasını sağlayacaklar.

Yorumlara Git

Türkiye Rusya'dan alımı kıstı! Moskova yana yakıla müşteri aramaya başladı

Koç Afrika’ya açıldı! Suudi Arabistan’da şov, Mısır’da dev yatırım

Kemalist vesayet sürsün istiyorlar

Medyada bilgi kirliliğine sebep olan cezasız kalmasın

Allah’tan kork Ekrem!