AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Arda Köyü’nden eğitime büyük destek

Giresun Arda Köyü Sosyal ve Yardımlaşma Derneği eğitime verdiği büyük desteği sürdürmeye devam ediyor. Dernek bünyesinde kurulan ve 8 yıldır öğrencilere burs ve hediyeler vererek eğitime özendirici faaliyetlerini sürdüren Eğitim, Kültür ve İstişare Komisyonu, öğrenciler ve çok sayıda katılımcıyla “Öğrencileri Tanıştırma ve Kaynaştırma” toplantısında bir araya geldi.

2014-02-10 18:55:15
YENİAKİT.COM.TR/ÖZEL - Giresun Alucra Arda Köyü Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Eğitim, Kültür ve İstişare Komisyonu, eğitimde hız kesmiyor. Komisyon, Geçen Pazar günü Beyoğlu Piyalepaşa Mahallesinde bulunan Dernek binasında ‘Öğrencileri Tanıştırma ve Kaynaştırma’ toplantısı düzenledi. Programda burs verilen üniversite öğrencisinin yanı sıra lise ve ortaöğretimde okuyan öğrencilere de hediyeler verildi. Programa, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve gazetemizin Yayın Kurulu üyesi Fatih Uğurlu’nun yanı sıra 500’e yakın konuk katıldı. Komisyon 8 yıldır aralıksız olarak Arda Köyü’nün üniversitede okuyan tüm öğrencilerinin yanı sıra, çevre illerden de birçok öğrenciye burs veriyor.

“GENÇLERİN BU GÜZEL ORGANİZASYONU DEVAM ETTİRMELERİ GEREKİR”

Programa katılan gazetemizin Yayın Kurulu üyesi Fatih Uğurlu, Arda Köyü’nün eğitime verdiği bu büyük desteğin gurur verici bir organizasyon olduğunu belirterek “Bu yapılanlar bir köy derneğine göre çok büyük bir organizasyondur. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Yeni yetişen gençlerin bu güzel organizasyonu devam ettirmeleri gerekir” dedi. Programın bir diğer konuğu Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise “160 genci yetiştiren, eğiten ve üniversitede okuyan 80 öğrencisine burs veren Arda Köylülerini tebrik ediyorum. Eğitim için bu salonun tıklım tıklım dolması Arda Köyü’nün eğitime verdiği önemi göstermektedir” ifadelerini kullandı.


“ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVESİNİ ALMAYA BAŞLADIK”

Başarılı öğrencilerin kültürel eserlerle ödüllendirildiği toplantıda programı sunmak için Kürsüye çıkan Arda Köyü Eğitim, Kültür ve İstişare Heyeti Kurucu Başkanı Av. Mustafa Taşbaşı “Allah’a hamdolsun ki 8 yıl evvel başlattığımız çalışmaların meyvesini almaya başladık” dedi. Taşbaşı, “Ben 1990’lar da üniversitede okurken köyümüzden üniversite mezunu sadece iki ağabeyimiz vardı. Bugün ise üniversitede okuyan öğrenci sayımız 80’lere ulaşmış, bir o kadarı da lise ve ortaokulda takdir, teşekkür alan gencimiz olmak üzere 160 başarılı gencimizle bir araya geldik” şeklinde konuştu. Program, başarılı öğrencilerin tek tek kürsüye çağırılarak kültürel eserlerle ödüllendirilmesiyle son buldu.

www.yeniakit.com.tr
Yorumlara Git

Erdoğan BM’den dünyaya seslenecek! “İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır”

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti