AKİT MENÜ

Ekonomi

Kendi uçağımızı kendimiz üreteceğiz

İzmir’de Hava Ulaştırma Fakültesi törenle hizmete açıldı. THK Genel Başkanı Yıldırım, “Kendi uçaklarımızı kendimiz yapmayı, bakımını üstlenmeyi ve personelimizi yetiştirmeyi hayal ettik. Türk Hava Kurumu Üniversitesi bu hayali gerçekleştirmek için büyük bir adım attı” dedi.

2014-02-11 13:14:58
İZMİR - THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, “Kendi uçaklarımızı kendimiz yapmayı, bakımını üstlenmeyi ve personelimizi yetiştirmeyi hayal ettik. Türk Hava Kurumu Üniversitesi bu hayali gerçekleştirmek için büyük bir adım attı” dedi.

Yıldırım, Selçuk’ta THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesinin açılışında yaptığı konuşmada, fakültenin 2014-2015 akademik döneminden itibaren öğretime başlayacağını söyledi.

Havacılık eğitiminin önemini anlatan Yıldırım, THK’nın 89. yılını kutladığını, bu yılda açacakları yeni meslek yüksekokulları ve fakültelerle havacılık ve eğitim alanlarına ciddi destek vereceklerini kaydetti.

 “2023 hedefleri İzmir’le mümkün”

İzmir Valisi Mustafa Toprak da ülkelerin gücünün beşeri ve sosyal sermayesiyle ölçüldüğünü kaydetti. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalaması ancak ve ancak İzmir’le mümkündür” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu ise uçak mühendisi olduğuna değinerek, sivil havacılık alanının serbest rekabete açılmasayla gelişme sağlandığını dile getirdi.
Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı