AKİT MENÜ

Ekonomi

Altın fetret dönemine girdi

SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutlar, altının ons fiyatındaki artışa ilişkin, “Altınla ilgili şu anda fetret dönemi yaşanıyor. Açıkçası altınla ilgi çok fazla, yükselme beklentimiz yok” dedi

2014-02-12 11:05:30
SAKARYA - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Kutlar, hafta başında güne bin 266 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatının, bin 270 doları aştığını söyledi. “Altınla ilgili şu anda fetret dönemi yaşanıyor” diyen Kutlar, “Altın fiyatları muhtemelen çok fazla çıkmayacak, düşme eğilimi mutlaka olacaktır. Açıkçası altınla ilgi çok fazla yükselme beklentimiz yok” ifadelerini kullandı.

Kutlar, son zamanlardaki istikrarsızlıkların altın fiyatlarını olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, “Altın epey değer kaybetti, geçen yıl neredeyse herkese kaybettirdi. Bunun telafisi gibi düşünmek lazım. O yüzden çok aşırı yükselmesini beklemiyoruz” şeklinde konuştu.

Yatırım yapmayı düşünenlerin altına karşı ihtiyatlı olması gerektiğini vurgulayan Kutlar, fiyatların gidip geldiğini; ancak geçen yılki gibi düşüş beklemediklerini sözlerine ekledi.

ALTINBAŞ, 60. YILINDA 60 YENİ MAĞAZA AÇACAK

EKONOMİ SERVİSİ - Bu sene 60. yılını kutlayan Altınbaş, 2013 yılını 698 milyon dolar ciro ve 120 mağaza ile kapattı. Türkiye’nin en büyük altın ve mücevher markalarından Altınbaş, bu yıl 60 yeni mağaza açmayı hedefliyor.

Dün 2014 hedeflerini basın toplantısıyla duyuran Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, bu yıl 180 mağazaya ulaşma hedefiyle liderliğini korumayı sürdüreceklerini söyledi. Tasarım mücevher satışının 2013’te yüzde 30 arttığını anlatan Altınbaş, “2013 bizim için çok olumlu geçti. Dünyada ve Türkiye’de 120 mağazada yaklaşık 1000 noktadayız, 85 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2013’te ihracatta yüzde 20 büyüyerek bu yıl da birinciliği elden bırakmadık, 698 milyon dolar ciro ile bir önceki yıla oranla yüzde 20 artışla noktaladık. Tüm bunlar gösteriyor ki, Altınbaş olarak biz 2013 yılında hız kesmeden çalışmalarımızı sürdürdük. Önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı