AKİT MENÜ

Ekonomi

Cari açığı inşaat sektörü ile aşacağız

Meslekte Birlik Grubu’ndan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi Başkan Adayı Ömer Faruk Kültür, gazetemiz Akit’i ziyaret ederek, İcra Kurulu Başkanımız Mustafa Karahasanoğlu ile görüştü. Faruk Kültür, ülkemizin cari açığının inşaat sektörü ile aşabileceğini söyledi.

2014-02-13 10:14:27
MEHMET KIŞLACIK/İSTANBUL - Meslekte Birlik Grubu’ndan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi Başkan Adayı Ömer Faruk Kültür, gazetemiz Akit’i ziyaret ederek, İcra Kurulu Başkanımız Mustafa Karahasanoğlu ile görüştü. 16 Şubat Pazar günü düzenlenecek olan İMO İstanbul Şubesi’nin seçimleri hakkında bilgi veren Kültür, “Katılımcı ve gelişmeye açık bir İMO hedefliyoruz. Bunun gereği olarak İMO Meclisi ve çalışma alanlarına göre 7 ayrı çalışma komisyonu kuracağız. Meslektaşlarımızın sorunlarını ilgili yerlere çözüm için aktaracağız. Türkiye’nin önünü açacak projeleri gündeme getireceğiz. İnşaat mühendislerinin gelişmesi için internet imkanlarını kullanarak, kariyer tamamlamayı gerçekleştireceğiz. Düşük ücretli çalışan mühendisler gibi zor durumda kalan meslektaşlarımıza hukuki yardımlarda bulunacağız” dedi. Başkan Adayı Kültür, Türkiye’nin gelişmesinde inşaat sektörünün büyük önemi olduğunu ifade ederek, cari açığı inşaat sektörü ile aşabileceklerini kaydetti.

“İNŞAAT MÜHENDİSLERİ NEREDE?”

Ülkemizde inşaat sektörünün hızla gelişmekte olduğunu ve ekonomide lokomotif görevini de bırakmadığıını belirten Kültür; “Bilhassa İstanbul’un deprem kuşağında olması, yapı stoğunun eski olması kentsel dönüşümü vazgeçilmez hale getirmektedir. Peki inşaat sektörünün proje üreticileri ve uygulayıcıları olan inşaat mühendisleri nerede?
Aslında onlar çeşitli özel firmalarda ve kamuda görev almakla beraber bir araya gelerek ortak projeler üretme konusunda yetersiz kalmaktadırlar. Aslında İstanbul için İstanbul’daki inşaat mühendislerinin yapacağı çok şey var. İnşaat mühendislerinin bir araya gelememesindeki en önemli faktör, %80’inin kayıtlı olduğu ama faydasını da yeteri kadar göremediği meslek odasıdır. İnşaat Mühendisleri Odası, inşaat mühendisleri için gereken katkıyı sağlayamamakta, onların ihtiyaçlarına cevap verememekte ve onların sosyalleşmesi adına bir çalışma yapmamaktadır” diye konuştu.

“CUMARTESİ GÜNÜ PROGRAMIMIZ VAR”

2012 Yılı 43. Dönem İnşaat Mühendisleri Odası Seçimlerini anlatan Kültür; “O dönem İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesine 21.441 üye kayıtlıydı, bunlardan ancak seçime 5641 kişi katıldı. Yani yüzde 26’lık bir katılım oldu. Daha önceki seçimde yüzde 21 katılım olmuştu. 2012 Seçimlerinde Çağdaş Grup 3025 oy aldı, Meslekte Birlik ise 2524 oy aldı. 15.800 kişi ise seçime gelmedi. Çoğunun seçimlerden haberi de olmuyor zaten. Yaşlıların olduğu ilk 7 sandıkta Çağdaş Grup önde, sonraki 11 sandıkta ise Meslekte Birlik Grubu önde idi. Meslekte Birlik Grubu, bu seçimde ilk kez kazanmaya bu kadar yaklaştı” şeklinde konuştu. Başkan Adayı Ömer Faruk Kültür, 15 Şubat Cumartesi günü saat: 19.00’da Topkapı İBB Sosyal Tesisleri’nde programlarını olduğunu söyledi. Kültür, meslektaşları bu programa davet etti.

KARAHASANOĞLU, BAŞARILAR DİLEDİ

İcra Kurulu Başkanımız Mustafa Karahasanoğlu ise Ömer Faruk Kültür’e çalışmalarında başarılar diledi.

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı