AKİT MENÜ

Siyaset

Netanyahu’ya darbe hazırlığı

3 yolsuzluk dosyası sebebiyle hakkında dava açılan Netanyahu’nun ilk duruşması 17 Mart’ta yapılacak.

İsrail’de Mavi-Beyaz İttifakı, seçimleri önde götürmesine rağmen hakkında açılmış dava bulunan Binyamin Netanyahu’yu başbakanlıktan edecek bir yasa tasarısı hazırlıyor. İsrail basınına göre, İsrail eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz’ın liderliğindeki Mavi-Beyaz, “hakkında dava açılmış başbakanın görevini bırakmasını zorunlu kılacak” bir tasarıyı meclise götürmeyi düşünüyor.  Söz konusu yasa tasarısının mecliste kabul edilmesi halinde yolsuzluk dosyaları nedeniyle hakkında dava açılan Netanyahu, başbakanlık koltuğunu bırakmak zorunda kalacak.

Muhalefetten Meretz Partisi lideri Nitzan Horowitz, yasa tasarısına destek vereceklerini söyledi. Seçimlerde 15 vekille 3. parti olan Filistinlilerin de belli şartlarla yasaya destek verebilecekleri ifade edildi.

Kilit rol Liberman’ın

2 Mart’ta yapılan seçimde oyların yüzde 99’u sayılırken, Netanyahu’nun partisi 36 milletvekili çıkardı. Mavi-Beyaz İttifakı ise 33 milletvekiliyle ikinci oldu. Sağ blok 58 milletvekili çıkarırken, Netanyahu karşıtı partiler ise 55 milletvekilinde kaldı. Eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın partisi, 7 milletvekiliyle koalisyon görüşmelerinde kilit role sahip oldu. Liberman Netanyahu’yu başbakan da yapabilir, siyasi yasaklı da edebilir.

Yorumlara Git

‘Futbola rahatlık getirir’ diyerek duyurdular! Devrim olacak futbolda devrim… Dünya bu olayı konuşuyor!

Türkiye ile yapılan anlaşma Yunanistan'a bayram ettirdi! 'Ülkeye huzur getirdi' diyerek duyurdular

CHP ve yavrularının tek amacı! Darbe anayasasına dokundurtmayız!

Acun Ilıcalı’yı çileden çıkarttı! Bakalım cevabı ne olacak? Derbi öncesi kılıçlar çekildi…

Barbar İsrail’i her alanda boykot edelim