AKİT MENÜ

Gündem

Gülen'in dava yağmurundan Avcı da nasiplendi

Yaşamını ABD'de sürdüren Fethullah Gülen, Cemaat aleyhinde yazdığı bir kitap sonrasında Devrimci Karargah mensuplarına yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan Hanefi Avcı'nın, geçtiğimiz günlerde Silivri Cezaevi'nde özel izin ile verdiği röportajlarda kullandığı ifadelerden rahatsızlık duydu.

2014-02-13 15:26:37
Emekli vaiz Fethullah Gülen'in avukatı tarafından savcılığa Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'na verilen dilekçede, Avcı'nın, "Camia uydurma iddialar ve iftiralar ile ceza davası açtırdı", "Polis ve adliyeyi cemaatin yönetici kadroları koordine ediyor", "Cemaat kendi parasıyla dinleme cihazı alıp bunları emniyet istihbaratta tutup kullanıyor." şeklindeki sözlerinin eleştiri mahiyetinde olmadığına, Gülen'in kişilik haklarına açıkça saldırıldığı iddiasında bulunuldu
 
'GÜLEN'İN HUKUKİ BİR STATÜSÜ YOK'

Hakkındaki şikayet ahakkında takipsizlik kararı verilmesini talep efen Hanefi Avcı ise ifadesinde şu ifadeleri kullandı: Fethullah Gülen'in bu ülkede herhangi bir hukuki statüsü, herhangi bir devlet kurumu ve kuruluşunda veya özel kuruluşta hiçbir sıfatı yoktur. Hukuk düzeninin tanıdığı cemaat diye bir olgu yoktur. Bu nedenle burada hukuki anlamda bir husumet yokluğundan da takipsizlik kararı verilmesini talep ediyorum.
Yorumlara Git

Bu besini gündüz tüketenler yaşadı! İlginç keşif bir anda gündem oldu

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...