AKİT MENÜ

Teknoloji

S-400 ve Patriotları kıyasladı! Kritik detayı ilk kez açıkladı: Kör noktaları olabiliyor...

Savunma ve Güvenlik üzerine akademik çalışmalar yürüten Bilkent Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi Çağlar Kurç, S-400 ve Patriotlara ilişkin dikkat çeken bir analiz yaptı.

2020-03-08 12:00:57

Savunma ve Güvenlik üzerine akademik çalışmalar yürüten Bilkent Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi Çağlar Kurç, 'Siz S 400- Patriot kıyaslamasında hangisini daha verimli buluyorsunuz?' sorusuna çarpıcı bir cevap verdi.

Habertürk'ten Kübra Par'ın haberine göre Çağlar Kurç, Rus ve ABD hava savunma sistemlerini karşılaştırarak dikkat çeken ifadeler kullandı.

Kurç, Rusya'dan aldığımız S-400 savunma sistemlerinin coğrafi şartlardan kaynaklı olarak dezavantajlarından bahsederek, "S-400 teknik verilere baktığımızda Patriot sisteminden daha etkili bir sistem. Fakat, ülkenin radar ağına entegre olmadığı durumlarda etkinliği önemli derecede düşüyor. Aslında, bu durum bütün hava savunma sistemleri için geçerli. Bütün radarların arazi arızalarından, örneğin dağlardan dolayı kör noktaları olabiliyor. Dahası dünyanın yuvarlaklığından dolayı, hedef tespit irtifaları, mesafeyle birlikte yükseliyor. Bu sorunları gidermek için farklı radarlar birbirine entegre olarak kullanılıyor ve her biri, diğerinin kör noktasını kapatıyor. Olaya bu noktadan yaklaştığımızda, Türkiye’nin radar ağına entegre olabilecek bir hava savunma sistemi yani Patriot ya da SAMP-T daha verimli çalışacaktır" dedi.

Yorumlara Git

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil

Dünyanın ilk ekmeği THY’nin New York seferinde

Türkiye'ye verilmeyen F-35 ve Eurofighter'lar o ülkeye gönderilecek

Starlink uyduları dronları tespit etti! Hayalet uçakları da tespit edebilecek mi?

Hamas'tan HÜDAPAR'a dikkat çeken mektup