AKİT MENÜ

Teknoloji

Robot teknolojisine dev yatırım!

Robotlar, bankacılık sisteminden tutun da ev işlerine kadar artık günlük hayatımızın her alanında değişimlere neden oluyor.

2015-12-04 13:10:00

Robotlar, bankacılık sisteminden tutun da ev işlerine kadar artık günlük hayatımızın her alanında değişimlere neden oluyor. Yapay zekanın da gelişimi ile birlikte önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu büyük değişimin sanayi sektöründe de yaşanması bekleniyor.

2025 yılına kadar robotlar hiçbir insan gözetimi olmadan fabrikada çalışabilecek, evde temizlik yapabilecek ve hatta sizin hesaplarınızı yöneterek sizin adınıza yatırım bile yapabilecek. Robot teknolojisinin bu kadar hızlı gelişmesi ile birlikte artık savaşlarda değişime uğrayacak ve gelecekte birçok ülke insansız hava araçları (drone) üreterek insansız hava araçlarıyla savaşabilecek.

Bu öngörüler bazen korkutucu olsa bile günümüzde robot teknolojisi için yapılan yatırımlar giderek artıyor.

Kasım ayında Merrill Lynch tarafından yayımlanan 300 sayfalık raporda; küresel pazarda robot teknolojisi için yapılan yatırımlar önümüzdeki 5 yıl içinde 28 milyar dolardan 150 milyar dolara çıkması bekleniyor.

Yapılan bu devasa yatırımlarla birlikte Çin, Japonya, ABD ve Kore gibi ülkelerin sanayi sektöründe çok ciddi dönüşümlerin yaşanacağı ve 2025 yılına kadar bu ülkelerin fabrikalarında tamamen robotların görev alacağı tahmin ediliyor.

 

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor