AKİT MENÜ

Ekonomi

Eker: Avrupa’da satılan her 3 levrekten biri Türkiye’den

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarımsal desteklemelerde yaptıkları değişikliklerle su ürünlerine verilen destekleri arttırdıklarını belirterek, "Şu anda Avrupa'daki, Paris'teki, Brüksel'deki balık restoranlarında satılan her 3 çipura-levrekten 1'i Türkiye'den gidiyor.

2014-02-14 10:11:50

ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarımsal desteklemelerde yaptıkları değişikliklerle su ürünlerine verilen destekleri arttırdıklarını belirterek, "Şu anda Avrupa'daki, Paris'teki, Brüksel'deki balık restoranlarında satılan her 3 çipura-levrekten 1'i Türkiye'den gidiyor.

Bu, destekleme kapsamına alındığı için böyle ihraç ediliyor" dedi. Tarımsal teşviklerin geçmiş dönemlerde düşük kaliteli ve mevsimsel olarak üreticiyi memnun etmeye yönelik verildiğini kaydeden Eker, "Cumhuriyet tarihinde hiç koyun ile keçi destekleme kapsamına alınmamış.

Biz bunu destek kapsamına aldık. Sayıları baş aşağı giderken, 2012 rakamlarına göre 36 milyona çıktı. Büyükbaş hayvan ise, 2002'de 9,9 milyon baş iken 2012'de 14 milyon başa çıktı" diye konuştu.

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı