AKİT MENÜ

Biyografi

Ali Babacan'ın partisinde yer alan Nihat Ergün kimdir? Nihat Ergün'ün biyografisi

Ali Babacan tarafında kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verilen partinin kurucular kurulu listesinde ismi bulunan Nihat Ergün kimdir?

Ali Babacan tarafından kurulacağı açıklanan partide yer alan Nihat Ergün kimdir? Partinin kurucular kurulu listesinde ismi geçen Nihat Ergün'ün biyografisi haberimizde...

NİHAT ERGÜN KİMDİR? 

Nihat Ergün 14 Eylül 1962'de İzmit Çınarlı'da doğdu.  Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Kurucu olarak 1994 – 1999 yıları arasında Derince Belediye Başkanlığı'na seçildi. O dönem Ergün Refah Partisi’nin bir mensubuydu. 1999 yılında ise yeniden aday gösterilmedi.  Nihat Ergün AKP’nin Kocaeli’de kurucu il başkanlığı görevini üstlendi. 22. 23. ve 24. dönem AKP Kocaeli Milletvekili olarak mecliste 3 dönem ardı ardına görev yaptı. 01 Mayıs 2009 günü Başbakan tarafından açıklanan yeni kabinede Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak yer aldı. O dönem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 Temmuz 2011 günü açıklanan 61. Hükümette Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev aldı.


Yorumlara Git

20 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Bu köpeklere hala dur diyen yok! Saldırı anı kamerada

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş