AKİT MENÜ

Gündem

İşler: STV 76 milyondan özür dilemeli

Başbakan Yardımcısı İşler, “Samanyolu Televizyonu’nun bir an önce tüm Türk milletinden, 76 milyondan özür dilemesi lazım. RTÜK de üzerine düşeni yapması gerekir” dedi.

2014-02-14 09:24:07

TBMM - Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Hazreti Peygamber’in bir televizyon dizisinde reklam konusu yapılması ve birtakım siyasi emeller için kullanılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

İşler, Meclis kulisinde bir grup gazetecinin sorusunu cevaplandırdı. Hazreti Peygamber’in bir televizyon dizisinde reklam konusu yapılması ve birtakım siyasi emeller için kullanılmasını kabul etmenin mümkün olmadığını ifade eden İşler, ilahiyat ve Diyanet camiasından yapılan açıklamalarda da olaya şiddetli tepki olduğunu gördüklerini vurguladı. İşler, şunları söyledi:

“Hz. Peygamber’in reklam aracı olarak kullanılması veya insanların kendi düşüncelerini haklı çıkarmak için bu şekilde bir kullanıma müsaade edilmesi, kabul edilebilir bir durum değil. Televizyonda gösterilen trajikomik sahnelerdir. Daha önce de ‘rüyada Hz. Peygamber görüldü, tweetleri ikiye katlayın’ şeklindeki açıklamalar, bunlar İslam diniyle bağdaşan olaylar da değildir. İslam fıkıhına göre rüyalar delil olarak kabul edilmez. Bizim inancımıza göre sadece Peygamberlerin rüyaları delil olarak kabul edilir. Şahısların gördüğü veya gördüğün iddia ettiği rüyalar veya birtakım mizansenlerle Hz. Peygamber’in siyasi emellere alet edilmesi kabul edilir değildir. Bu kanalın bir an önce tüm Türk milletinden, 76 milyondan özür dilemesi lazım. Bir daha da bu tür yanlış olaylara, uygulamalar ve görüntülere kesinlikle yer vermemeleri lazım. Son zamanlarda yaşanan olaylarda kendi haklılıklarını ortaya çıkarmak için de adeta Hz. Peygamber’i kendi emellerine alet ediyorlar ve burada da medyayı kullanıyorlar. ”

RTÜK GEREĞİNİ YAPMALI

İşler, dizide yapılanlarla “Hz. Peygamber de bizimle beraber. Dolayısıyla biz haklıyız, yaşanan tartışmalarda, olayda biz manevi alemden de destek alıyoruz.’ mesajı verilmek isteniyor. Bu son derece yanlış bir şey. Bu konuda belki; RTÜK’ün de üzerine düşeni yapması lazım. Bildiğim kadarıyla RTÜK’e de müracaatlar var. Herhalde RTÜK de bu konuda değerlendirme yapıp kanal konusunda karar verir” dedi.

Yorumlara Git

Rusya dost olmayan ülkeler listesini yayınladı! Türkiye dost mu düşman mı?

Zayıflamak uğruna canınızdan olmayın! Bu diyetlerin bedeli ağır

Bu besini gündüz tüketenler yaşadı! İlginç keşif bir anda gündem oldu

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar