AKİT MENÜ

Ekonomi

Yahşi: Politik istikrar varsa, ekonomide kırılganlık yok

Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Türkiye’nin 10 yıl önce dünya ekonomisinde esamesi okunmayan bir ülke iken bugün ciddi bir ekonomik büyüklüğe sahip olduğunu dile getirdi.

2014-02-14 11:24:08
SAMSUN - Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, "Ekonomi belli bir noktada stabil hale gelirse, döviz kurları da stabil hale gelecektir ve Türkiye her zamanki gibi yoluna durmadan devam edecektir. Politik istikrar devam ettiği sürece ekonomide ciddi bir kırılma, kırılganlık beklemiyorum" dedi.

"Türkiye 10 yıl öncesine gittiğimizde kırılgan bir ekonomiye sahip, dünya ekonomisinde esamesi okunmayan, adından söz edilmeyen bir ülke ekonomisiyken son dönemdeki gelişmelerle çok ciddi bir ekonomik büyüklüğe ve kuvvetli bir ekonomik altyapıya sahip oldu" diyen Yahşi, "Yakın zamana geldiğimizde 2013 yılında bu güçlü konumunu devam ettirdi ama 2014 yılı özellikle döviz tarafında ciddi türbülansla başladı. Bunu da inşallah önümüzdeki süreçte atlatacağımızı düşünüyorum. Türkiye ekonomisinin bu gücü göstereceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İYİ BİR KONUMDA

Yahşi, Türkiye ekonomisinin 2014 yılını gelişmekte olan ülkeler grubunda yer alan ülkelerle kıyaslandığında daha iyi bir konumda tamamlayacağına inandığını dile getirdi.

Döviz tarafındaki gelişmelerin temeline bakıldığında gelişmelerin daha çok dış kaynaklı olduğu kanaatini taşıdığını dile getiren Yahşi, şunları kaydetti: "Tabii ki içerideki gelişmelerin kurlar üzerinde, yatırımcıların güveni üzerinde olumsuz etkileri olmuş olabilir. Olmuştur mutlaka, olması da beklenir ama daha çok ABD kaynaklı. Türkiye’de politik istikrar devam ettiği sürece ekonomide ciddi bir kırılma, kırılganlık beklemiyorum."
Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı