AKİT MENÜ

Gündem

Koronavirüs pandemi mi ilan edildi? DSÖ koronavirüsü pandemi açıklaması

Koronavirüs pandemi mi ilan edildi? DSÖ tarafından koronavirüsü pandemi açıklaması yapıldı. DSÖ koronavirüsün pandemiye dönüşüp dönüşmeyeceği bir süredir merak ediliyordu. Peki, son dakika Koronavirüs pandemi mi ilan edildi?

Koronavirüs pandemi mi ilan edildi?Koronavirüs pandemi mi ilan edildi? DSÖ tarafından koronavirüsü pandemi açıklaması yapıldı. DSÖ koronavirüsün pandemiye dönüşüp dönüşmeyeceği bir süredir merak ediliyordu. Peki, son dakika Koronavirüs pandemi mi ilan edildi?

Koronavirüs pandemi mi ilan edildi?

DSÖ, virüsün küresel bir salgın ilan edildiğini duyurdu. 

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs şu ana kadar 118'dan fazla ülkede görülürken, bu virüs kaynaklı hastalığın pandemiye dönüşmesinden endişe ediliyor. Koronavirüsten kaynaklanan ve Covid-19 adı verilen rahatsızlık, pandemi olarak ilan edildi. 

Covid-19 tanı kiti nedir?

Yurt dışında Koronavirüs için geliştirilen tanı testlerinden biri olan Covid-19 tanı kiti Ankara'da Ulusal Viroloji Laboratuvarı'nda geliştirildi. Kit, hemen hemen virüsün tespit edildiği tüm ülkelerde, halk sağlığı merkezlerinde kullanılmaktadır. Normalde 4 -120 saat arasında sonuçlanan tanı testi bu kit ile 90 dakikaya kadar düşürülmüştür. İlerleyen zamanlarda sürenin daha da düşürülmesi planlanıyor.

Yorumlara Git

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı