AKİT MENÜ

Teknoloji

Elektrikli Porsche iddialı geliyor!

Bu yıl Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Mission E konseptini tanıtan Porsche, üretmeye hazırlandığı elektrikli modelin, spor otomobil tarihinde yepyeni bir sayfa açacağını açıkladı.

Emisyon skandalının yarattığı maddi hasardan kurtulup eski günlerdeki kârlılığına yeniden ulaşmak için büyük mücadele veren Volkswagen Grubu, elektrikli otomobil üretimine hız veriyor. Volkswagen ve Audi’nin elektrikli ve hibrit otomobil konseptlerini teker teker tanıtmasının ardından, geçtiğimiz hafta grubun en kârlı şirketlerinden Porsche de elektrikli otomobil üretme fikrine sıcak baktığını duyurdu. Spor otomobil üreticisi bu konudaki kararlılığını da üretilecek yeni modelin, spor otomobil tarihinde yeni bir dönemi başlatacak kadar iddialı olduğunu söyleyerek gösterdi.

Başta dizele bile karşı olduğunu söylese de dizel motor seçeneğini sunduğu otomobillerle kârlılığını artırarak satış rekorları kıran Porsche, elektrikli modelleriyle otomotiv sektöründeki değişime öncülük edecek markalardan biri olmayı hedefliyor. Panamera ve Cayenne modellerinde sunduğu hibrit motor seçenekleri ile %100 elektrikli otomobil üretme fikrine ısınan Stuttgartlı üretici, bu yıl Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttığı Mission E konseptinin seri üretim modele dönüşebileceğini duyurdu. Porsche yönetimi tarafından yapılan açıklamada, markanın %100 elektrikli ilk modelinin Mission E konseptinin üzerinde geliştirileceği kaydedildi.

5 DAKİKADA PİLLERİN %80’İ DOLUYOR

Porsche’nin daha önce tanıttığı Mission E konsepti üzerinde geliştirileceği açıklanan yeni modelin, çizgilerini bu araçtan alması bekleniyor. Geleceğin Panamera’sı olarak değerlendirebileceğimiz bu aracın üretime hazır versiyonunun da konsepti kadar etkileyici bir tasarıma sahip olması öngörülüyor. Mission E konseptinde, ön ve arka aksa yerleştirilmiş ikiz elektrikli motorlar, 600 hp güç üreterek aracın 3.5 saniyede 0’dan 100’e,12 saniyeden kısa bir sürede ise 200 km/s hıza ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca Porsche Turbo Şarj Sistemi ile donatılan araç sadece 15 dakikada pillerinin %80’inin doldurarak 400 kilometrelik menzil sunabiliyor. Piller tam şarj edildiğinde ise menzil 500 kilometreye kadar çıkıyor.

 

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor