AKİT MENÜ

Teknoloji

Nokia imzalı akıllı saatler geliyor

Bir zamanlar cep telefonu pazarının lider isimlerinden biri olan Nokia, şimdi de akıllı saat pazarına adım atmaya hazırlanıyor. İşte Nokia akıllı saat modellerinin çıkış tarihi.

Akıllı telefon akımına ayak uyduramayarak iflasın eşiğine gelen Finlandiyalı telefon üreticisi Nokia, yeniden toparlanmaya çabalıyor. 2016 ile birlikte bir çok yeni akıllı telefon modelini satışa sunması beklenen Nokia, diğer taraftan da giyilebilir teknolojiler için kolları sıvamış durumda.

Windows Phone işletim sistemine sahip akıllı telefon modelleriyle pazarda istediğini bulamayan Nokia, şimdi de Android işletim sistemine sahip yeni modelleriyle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Android işletim sistemine sahip modellerini, Android Wear ile donatılmış olan akıllı saatlerle desteklemek isteyen Nokia, giyilebilir teknolojiler alanında da önemli yatırımlar gerçekleştiriyor.

Nokia, VR pazarına da girmek istiyor

Firmaya yakın bir kaynaktan sızdırılan bilgilere göre Nokia, 2016’nın 1. çeyreğinde ilk akıllı saat modelini satışa sunmayı planlıyor. Bu akıllı saat hakkında şu anda bilinen tek şey ise Android Wear işletim sistemini kullanacak olması.

Giyilebilir teknoloji alanında, akıllı telefon pazarında olduğu gibi vakit kaybetmek istemeyen Nokia, diğer bir taraftan da akıllı bileklik ve sanal gerçeklik gözlüğü üzerine de çeşitli çalışmalar yapıyor.

Eğer sızdırılan bilgiler doğruysa, 2016 için Nokia’nın yılı olacak diyebiliriz.

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor