AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Nurettin Topçu, vefatının 40. yılında anılıyor

Entelektüel bir öğretmen olan Nurettin Topçu, vefatının 40.yılında anılıyor. TYB İstanbul Şubesi ve Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği ‘Nurettin Topçu Maarif Günleri’, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kağıthane İlçe Belediyesi, Uğur Okulları, Bil Koleji, Çözüm Okulları gibi kurumların da katkılarıyla gerçekleşiyor.

Kültür hayatımıza büyük katkıları olan Nurettin Topçu, vefatının 40.yılında; talebeleri, okurları ve sevenlerinin katılımıyla Kağıthane İlçesi’nde Gültepe Kültür Merkezi ve çeşitli liselerde düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

9-10 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan ‘Bir Entelektüel Olarak Nurettin Topçu Maarif Günleri’nde ilk gün öğleden önce mezarı başında okunacak Kur’an-ı Kerim ve dua ile başlayacak olan etkinlikler ‘Fotoğrafları ve Kitap Kapaklarından Oluşan Sergi’nin açılışı ile devam edecek.

Nurettin Topçu’nun hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi ile sürecek olan ilk gün etkinliklerinde öğleden sonra Hüseyin Akın’ın yöneteceği panelde  Prof.Dr.Ergun Yıldırım, ‘Türk Düşünce Hayatında Nurettin Topçu’,Dursun Ali Taşçı,’Nurettin Topçu’nun Maarif Davası’ başlıklı konuşma yapacaklar.

9 Aralık Çarşamba günü düzenlenecek özel etkinliklerde lise öğrencilerinin katılımıyla ‘Nurettin Topçu ve Gençlik Formu’ düzenlenecek.

10 Aralık perşembe günü İlhan Kurt’un yöneteceği ilk oturumda Doç.Dr.Rıdvan Özdinç,Hasibe Çerko ve Yusuf Tusun Nurettin Topçu’nun çeşitli özelliklerini ele alan konuşmalar yapacak.

TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın yöneteceği oturumda Yusuf Kaplan,Ergun Yıldırım ve Cengizhan Orakçı ,Entelektüel bir öncü olarak Nurettin Topçu,Hareket Dergisi ve edebi kişiliği üzerinde duracaklar.

10 Aralık Perşembe günü Muzaffer Doğan’ın yöneteceği son oturumda ise Prof.Dr.Emin Işık ve Şücehattin Erdem Hatıralar ışığında Nurettin Topçu ve Topçu’dan bize kalanları anlatacak.

‘Bir Entelektüel Olarak Nurettin Topçu Maarif Günleri’ ödül töreni ve ödüllerin verilmesi ile sona erecek. 

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı