AKİT MENÜ

Teknoloji

Bu projeyle yüzlerce can kurtaracak!

Elazığ Fırat Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği öğrencisi Muhammed Ali Balkaya, her yıl yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan “ışık yetersizliği kazalarını” önlemek amacıyla “Kapı sinyal bandı” projesi geliştirdi.

Fırat Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi Muhammed Ali Balkaya, Türkiye'deki kazaların yüzde 3,67'sine neden olan "ışık yetersizliğinin" önüne geçmek amacıyla "Kapı sinyal bandı" projesini geliştirdi.

Projesiyle, yüzlerce canı kurtarmayı ve "ışık yetersizliğinden" kaynaklanan kazaları önlemeyi hedefleyen Balkaya, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'ndan (TÜBİTAK) da destek aldı.

Konuya ilişkin İHA'ya açıklamalarda bulunan Balkaya, Türkiye'de ışık yetersizliğinden oluşan 3.67'lik kaza oranını düşürmeyi hedeflediğini belirterek, "Bunun için ‘Ne yapabilirim?' diye düşünürken aklıma sinyal boru geldi. Kapı bandı sadece kapı koruma görevi alıyordu. Bunun haricinde herhangi bir görevi yoktu. Bunu nasıl yerleştiririm diye düşünürken kapı bandının ortasını boşaltarak sinyal borusu yerleştirdim. Yerleştirdiğim boruyu ilk başta bir sürücü devresine bağladım ve çalıştırdım. Kendi arabamda denedim. İyi sonuçlar elde ettim" dedi.

Yorumlara Git

Açık söyle, Narin’e de güldün, Sıla’ya da değil mi Altaylı!

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti

Benzine büyük zam! Salı günü pompaya yansıyacak!

Seçil Erzan davasında tahliye kararı!