AKİT MENÜ

Teknoloji

Apple TV uygulamaları çığ gibi büyüyor!

4.Nesil Apple TV ile birlikte tvOS platformu geliştiricilere sunulmuştu. Apple TV için geliştirilen uygulamaların sayısı da buna bağlı olarak artışa geçti. İstatistikler haberimizde.

Apple TV’nin geliştirilip tvOS işletim sisteminin de çıkmasından sonra Apple TV kullanıcılar tarafından büyük ilgi görmeye başladı. Geliştiricilere de yeni açılan bir pazar olan Apple TV için uygulama sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Şu anda markette bulunan ve indirilebilen 2624 tane Apple TV için uygulama bulunuyor. AppFigures verilerine göre her hafta App Store’a Apple TV için geliştirilmiş ortalama 447 yeni uygulama ekleniyor. İstatistiklerin gösterdiğine göre bu şekilde devam ederse 2016’nın Ocak ayında uygulamaların sayısı 10 bine kadar yükselecek.

Altı ayda, iOS App Store’da 15.000 uygulama ve 500 milyon indirme olmuştu. Şu an itibariyle, iOS App Store büyüme oranına göre tvOS büyüme oranı umut verici gibi gözüküyor. Birkaç yıl içinde, tvOS App Store uygulama kullanılabilirliği açısından iOS App Store'a benzer olabilir. iOS App Store kadar başarılı olabilmesi için ise geliştiricilerin bu alan teşvik edilmeleri gerekiyor.

Oyunlar ön planda

tvOS App Store uygulama bileşimine baktığımızda, oyunlar tahmin edileceği üzere en popüler kategori olarak tüm Apple TV uygulamalarının yüzde 38’ini oluşturuyor. Mevcut 2624 uygulamanın, 1002’si Oyunlar kategorisinde bulunmakta.

Sizler de eğer birtakım uygulamalar geliştirmek istiyorsanız tvOS tarafının bu iş için açık olan büyük bir pazar olduğunu tekrar hatırlatalım. Bakalım Apple TV tarafında uygulamaların artışı bu hızda devam edecek mi hep birlikte göreceğiz.

Yorumlara Git

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi

PKK/KCK Avustralya yapılanmasında yer alıyordu! Çiğdem Aslan MİT havaalanında paketledi

Bakan Tekin duyurdu: Okullara 30 bin personel alınacak