AKİT MENÜ

Ekonomi

Balıkçılıkta maliyeti azaltan tekne

Çanakkale’de faaliyet gösteren bir firma tarafından geliştirilen “hidrolik motor sistemiyle çalışan fiber tekne” ile balıkçılıkta maliyetin azaltılması hedefleniyor.

2014-02-16 09:01:28

Çanakkale’de faaliyet gösteren bir firma tarafından geliştirilen “hidrolik motor sistemiyle çalışan fiber tekne” ile balıkçılıkta maliyetin azaltılması hedefleniyor. Firma sahibi Ceyhuni Gürer, “Gelibolu Yıldızı” adını verdikleri proje kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyelerinin danışmanlığında bir tekne ürettiklerini söyledi.

Projenin iki yıl sürdüğünü ve deneme aşamasında başarılı olduklarını dile getiren Gürer, “Balıkçı tekneleri 

genellikle sac ya da ağaç yapıya sahip. Bakım ve onarım masrafları oldukça yüksek. Bu tekne, geliştirilmiş fiber yapıya sahip. Uzun süre bakım ve onarım gerektirmeyeceği için hazırladığımız projenin, balıkçılığı 50 yıl ileriye taşımasını bekliyoruz” dedi.

ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Ayaz ise projenin, bir “milli tekne” yapma hedefiyle başladığını ve başarıyla ilerlediğini belirtti.

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı