AKİT MENÜ

Ekonomi

17 şehir hastanesinin en görkemlisi İstanbul’a

17 Şehir hastanesi projesinden en önemlisi olan Başakşehir Şehir Hastanesi’nin temelini atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 790 bin metrekare alan üzerine kurulacak hastanede 2 bin 682 adet hasta yatağı olacağını, kampüsün bir bölümünün dev bir teşhis ve tedavi kütlesi ve buna bağlı 6 hastane binası inşa edileceği müjdesini verdi. SSK’lı bir işçi olarak geçmişte sağlık sisteminin acısını çeken biri olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Benim vatandaşımı hastanelerde insan yerine koymadılar. Hastanelere mecburen giren yoksul kardeşim yeri geldi rehin alındı. Ana muhalefetin genel müdürü SSK’nın başındaydı. Onun döneminde de rehin alınıyordu kardeşlerim” diye konuştu.

2014-02-17 09:16:15

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "SSK'lı bir işçi olarak geçmişte sağlık sistemindeki köhnemişliğin acısını çeken mağduru olan biriyim. Bu mağduriyeti Türkiye'de hemen her vatandaşım geçmişte yaşadı. Benim vatandaşımı hastanelerde insan yerine koymadılar. Acil servislerde dahi hasta kardeşime yeterince ilgi, şevkat göstermediler. Hastanelere sağlam giren hasta çıktı" dedi. Erdoğan, Başakşehir'de İkitelli Şehir Hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, temelini atacakları İkitelli Entegre Sağlık Kampüsünün yani Başakşehir Şehir Hastanesinin İstanbul için hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerine başladı.

Sözleşmesi imzalanan 17 şehir hastanesi projesinden en önemlisini, İstanbul'daki şehir hastanesinin temelini attıklarını dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ankara'da Bilkent ve Etlik şehir hastanelerimizin temelini attık. Ardından Adana'da yapacağımız şehir hastanemizin de temelini attık. Şimdi de 17 projenin en büyüğü olan en görkemli hastane kampüsü olan Başakşehir Şehir Hastanesinin temelini atıyoruz. 790 bin metrekare alan üzerine kuracağımız bu büyük hastanede 2 bin 682 adet hasta yatağı olacak. Kampüsün bir bölümünü dev bir teşhis ve tedavi kütlesi ve buna bağlı 6 hastane binası inşa ediyoruz. Kampüsün diğer bölümünde ise psikiyatri hastanesi bulunacak ayrıca buraya bir de spor hastanesi kuruyoruz. Bildiğiniz gibi Olimpiyat Stadı burada, bir spor hastanesi ve yine burada İstanbul Büyükşehir Belediyemizin yapmakta olduğu stat var dolayısıyla büyükşehir spor kulübünün bir stadının da olması tüm bu çevrede tüm illerde böyle bir spor hastanesinin ilk defa yapılacak olması da buraya ayrı bir önem kazandırıyor."

HAYALİ TEMELLER ATMIYORUZ

Başbakan Erdoğan, yapılacak spor hastanesinin aynı zamanda Türkiye'nin en büyük spor hastanesi olacağına vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Böylece Türkiye genelinde sporumuza da tıbbi anlamda buradan destek sağlayacağız. İnşallah bu büyük proje tamamlandığında sadece İstanbul'a değil, bölge illerimize hatta dünyaya hizmet vereceğiz. Bu dev projenin, bu emsalsiz projenin İstanbul'a, ülkemize, milletimize, tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Şu anda önümde maketi var. Maketiyle bile gördüğünüzde, şuraya baktığınızda Rabbime hamdediyorum, hamdolsun diyorum. Bizim hayalimizdi, o da gerçekleşiyor. Bildiğiniz gibi ben temel atma törenlerine katılmam ama bu projenin farklılığı ister istemez temel atmaya katılmaya da bizleri sevkediyor. Bir diğer yanıyla da tabi biz hayali temeller atmıyoruz."

HASTANE YAPIM SÜRESİ

Bütün bunların bir yerde kamu-özel işbirliğiyle, hizmet alımı şekliyle adeta yapılan yatırımlar olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Müteahhit firmayla, yüklenici firmayla, buradaki ortağımızla adeta süreyi konuşacağız. Sözleşmedeki süre 36 ay, 36 ayda buranın bitmesi gerekiyor. Ama ben biraz daha bu noktada heyecanlıyım diyorum ki özel sektör ortaklarıyla burada bir görüşelim. Kendileriyle süreyi de bir tekrar gündemden geçirelim. Daha kısa zamanda burayı nasıl yaparız? Ben yapacaklarına inanıyorum, kendilerinde o gücü de görüyorum. Dolayısıyla inşallah Başakşehir Şehir Hastanesi daha kısa zamanda tüm halkımıza hizmet vermeye başlar."

Erdoğan, Sağlık Bakanlığına, bu büyük projeyi yürütmekle görevlilere kolaylıklar dileyerek, "Yüklenici firmalara burada çalışacak mimar, mühendis, işçi kardeşlerime hastane tamamlandıktan sonra burada vazife yapacak doktor, hemşire, sağlık memuru tüm kardeşlerime şimdiden başarı temennilerimi iletiyorum" diye konuştu.

Erdoğan: Şehir hastaneleri hayalimdi

Şehir hastaneleri projesinin kendisinin uzun süredir hayali olduğunu ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti: "Artık neredeyse 11 yıla... Ve 11 yılı Mart 15'te Başbakan olarak dolduruyorum. 

SSK'lı bir işçi olarak geçmişte sağlık sistemindeki köhnemişliğin acısını çeken mağduru olan biriyim. Bu mağduriyeti Türkiye'de hemen her vatandaşım geçmişte yaşadı. Benim vatandaşımı hastanelerde insan yerine koymadılar. Acil servislerde dahi hasta kardeşime yeterince ilgi, şefkat göstermediler. Hastanelere sağlam giren hasta çıktı. Hastanelere mecburen giren yoksul kardeşim yeri geldi rehin alındı, hastaneden çıkamadı. Ana muhalefetin genel müdürü SSK'nın başındaydı. Onun döneminde de rehin alınıyordu kardeşlerim. Hani bunlar halkçıydı, hani halkın içinden gelmişti. Rehin aldılar rehin, ah ah nice hamile kardeşimiz doğum yaparken yavrusunu kaybetti kendisi rehin alındı. Yeri geldi SSK hastanelerinde ölen vatandaşımı bırakmadılar onu rehin aldılar. Öldü ya öldü. Ölü rehin alınır mı? Bu ülke bunu bile gördü."

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı