AKİT MENÜ

Ekonomi

Türk yatırımcılara Dubai tanıtıldı

Birleşik Markalar Derneği'nin (BMD), BAE Ticaret Turu kapsamında düzenlediği toplantıda, Dubai'de yatırım yapan veya yapmayı planlayan Türk şirketlerine hukuki ve teknik bilgiler verildi. Dubai'de bir otelde gerçekleşen toplantıya Türkiye'den ihracat yapan bazı büyük firmaların yetkilileri katıldı.

2014-02-17 09:15:22

DUBAİ - Birleşik Markalar Derneği'nin (BMD), BAE Ticaret Turu kapsamında düzenlediği toplantıda, Dubai'de yatırım yapan veya yapmayı planlayan Türk şirketlerine hukuki ve teknik bilgiler verildi. Dubai'de bir otelde gerçekleşen toplantıya Türkiye'den ihracat yapan bazı büyük firmaların yetkilileri katıldı.

Dubai'de yatırım yapan ve yapmayı düşünen firmalara hukuki ve teknik özet bilgilerin verildiği toplantıda konuşan GTT Lojistik firma yetkilisi Selahattin Urfalı, Çin'den gelip Avrupa'ya giden yük gemilerinin Dubai'de durak yaptığını belirterek, "Bütün hatlar Dubai'ye uğruyor. Bu nedenle çeşitli büyük firmalar, mallarını Dubai'de toplayıp, Afrika, Ortadoğu ve eski Sovyet ülkelerine dağılımını sağlıyorlar" dedi.

BÜROKRASİ YOK

BAE'nin, konumu itibarıyla küresel ticaret açısından sağladığı avantajlara da dikkat çeken Urfalı, "Türkiye'den yapılan sevkiyatın Dubai'ye geliş süresi 11 gün. Ayrıca buraya inen bir malın 8 saatte ithalat çekim işlemleri bitirilebiliyor. Bürokratik engeller olmadığı için çok hızlı bir şekilde işlem yapabiliyorsunuz" diye konuştu. Katılımcıların tecrübelerini paylaştığı ve ticari görüşmelerin yapıldığı ticaret turu, toplantılar, etkinlikler gibi çeşitli programlarla 3 gün daha devam edecek.

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı