AKİT MENÜ

Teknoloji

Gelecekte ilaç içmek zorunda kalmayacaksınız!

Medherant şirketi geliştirdiği ve yakın gelecekte kullanılmaya başlanacak ibuprofen içeren bantlar ağrı kesici, ateş düşürücü ve iltihap engelleyici görevi görüyor.

İngiltere Warwick Üniversitesi’nın oluşturduğu Medherant isimli şirket, cilde yapıştırıldığında vücuda salgılayan bir bant geliştirdiler. Ibuprofenin ana maddesini içeren ilaçlar ağrı kesici, ateş düşürücü ve iltihap engelleyici olarak kullanılıyor.

Şeffaf bant, ilaçları ciltten vücuda geçirebilen polimer matriksinden geliştirildi. Parça 12 saat boyunca gerekli bölgeye yoğun miktarda ağrı kesici etkisi yapıyor. Ibuprofenin ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisi olduğu gibi, ağızdan alınan ilaçların aksine bu bant kalp sorunlarına ve diğer rahatsızlıklara da sebep olmuyor.

Ibuprofen içeren jeller, ilaçlar piyasada bulunuyor ancak gereken dozajı ayarlamanın zor olduğunu belirten İngiltere Warwick Üniversitesi kimyagerlerinden David Haddleton sözlerine şöyle devam ediyor : “ Hiçbir ticari bandta ağrı kesici etki bulunmuyor, çoğu vücut ısıtıcısı olarak işlev görüyor. Bizim teknolojimiz ise alanında bir ilk. Gerekli dozajı sağlıyor ve bu da bir ilk. Çünkü normal ilaçlar ile ağrıyı dindirmek için gerekli doza ulaşmak çok zor.”

Şuanda bu teknoloji üzerine araştırmalarına devam eden Medherant şirketi, ibuprofen bantlarının iki yıl içerisinde raflarda olacağını belirtiyor.(bTnet)

Yorumlara Git

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı