AKİT MENÜ

Gündem

Virüs fırsatçısına fırsat verilmemeli

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, arkadaşımız Resul Ekrem Şahan’a konuştu.

 Korona tedbirlerini artırmaya devam eden Türkiye, market, pazar ve manavlarda ambalajsız ürünlerin seçilemeyeceği kararını aldı. Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, “Esnaf, ‘seçip alamama’yı fırsat bilip, suiistimalde bulunmamalı. Vatandaşa istediği meyve sebzeyi vermeli. Yetkililer, denetimlerle kontrolleri artırmalı” dedi.

Koronavirüsüne karşı tedbirlerini artırmaya devam eden Türkiye, listesine market, pazar ve manavlarda ambalajsız ürünlerin seçilemeyeceğini de ekledi. Gıda ürünlerine karşı alınan tedbirlere ilişkin Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin Akit’e değerlendirmelerde bulundu.

“Yüzyılımızın en vahim olaylarından birisi ile yüz yüzeyiz” diyen Şahin, “İnsan sağlığı her şeyin önünde. Hükümetimizin ve yetkili otoritelerin kararlarına ve tavsiyelerine harfiyen uyulması gerekiyor. Biz kendi üyelerimize gerekli açıklamaları yaptık. Çünkü paniğe kapılmadan hayatın devam etmesi gerekiyor. Bu hususta sağlıktan sonra gelen gıda sektörüdür” diye konuştu.

Meyve ve sebzelere temas risk

Sağlığın önemini vurgulayan Şahin, “Özellikle gıda sektöründeki firmalar ve çalışanlar sağlığı ön plana alması gerek. Durumdan nemalanmak isteyen fırsatçılara da mahal verilmeyerek, önüne geçilmesi gerekiyor. Halka açık pazarlarda vatandaşın gelip, meyve sebzelerle temas edip, daha sonra yerine bırakması, bir risk oluşturabilir. Pazarlarda mal satan esnaflar da ‘seçip alamama’yı fırsat bilip suiistimalde bulunmamalı. Vatandaşın istediği meyve sebzeyi onun istediği şekilde satması gerekir. Vatandaşlar ön tarafta gördüğü meyve sebzeyi alamamaktan şikayetçi. Bu konuda kontrol ve denetimin artırılması lazım. Özellikle gıda satım yerlerinde kontrol ve denetimlerin artırılması gerekiyor. Vatandaşın endişeleri giderilirse alınan kararlar ve tedbirler daha yüksek bir derecede yerine getirilir” ifadelerini kullandı.

Stokçuluk topluma zarar verir

Koronavirüsle birlikte stokçuluk bir kez daha gündeme otururken uzmanlar bunun yanlış olduğunu söylüyor. Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Psikiyatri Uzmanı ve Dr. Barış Önen Ünsalver, stok yapmanın ihtiyacı olanların, ürünlere ulaşmasını engelleyeceği için topluma zarar verdiğini belirtti. İnsanların bir kısmının, “kıtlık yaşanacak ve hiçbir şey yürümeyecek” algısında olduğunu aktaran Ünsalver, “Kaynakların yok olması ya da insanların açlıktan ölmesi gibi felaketler yaşanmaz. Temel gıda malzemelerinde bir eksiklik olmayacaktır. Stoklamayı gerektirecek bir durum yok. Stoklama felaketleştirme stratejisinin sonucudur” dedi.

 


Yorumlara Git

İmzalanan anlaşmayı duyuran Mehmet Şimşek: 1 buçuk milyar dolar kaynak temin ettik

81 il imsakiye! Bugün iftar kaçta? Yarın sahur kaçta?

Ramazan ayı başlayan serüveni bir Ramazan ayında bitecek mi? Ali Koç için yolun sonu mu? Şaşırtan gelişme...

Milli Görüş'ün önde gelen isimlerinden seçim çağrısı!

Sandık Müslümanı Ekrem, namaza davet eden müfettişi sürdü